Publicidade

 

Gandeiría Leite e Carne


Agrícola Junquera Colmeiro SC, un referente en xenética holstein que tamén aposta pola raza Fleckvieh

Agrícola Junquera Colmeiro SC, un referente en xenética holstein que tamén aposta pola raza Fleckvieh

Visitamos Agrícola Junquera Colmeiro SC, unha gandería de Vila de Cruces que é un referente en xenética holstein na provincia de Pontevedra, pero que dende hai tres anos decidiu …

Contido patrocinadoRecomendacións de Calfensa para a campaña de millo

Recomendacións de Calfensa para a campaña de millo

Nos solos galegos, de carácter ácido, a caliza é un aliado fundamental para optimizar a nutrición dos cultivos, pois contribúen a que as plantas capten e asimilen os nutrientes aportados
A sementeira do millo acumula retraso este ano, obrigando a botar ciclos máis curtos

A sementeira do millo acumula retraso este ano, obrigando a botar ciclos máis curtos

As chuvias da semana pasada e as previstas para a vindeira condicionan o inicio da campaña. Prevese un maior desenvolvemento da herba en competencia co cultivo e hai preocupación pola posible incidencia do verme soldado, trala aparición da praga o ano pasado

Ternera Gallega obriga a que todos os xatos marcados como Suprema teñan un cebo con cereais

Ternera Gallega obriga a que todos os xatos marcados como Suprema teñan un cebo con cereais

Os animais que se sacrifiquen antes dos 8 meses directamente do prado deberán dispoñer de comedeiros móbiles e os que superen esa idade deberán estabularse durante dous meses ou agruparse en recintos pechados e protexidos das inclemencias meteorolóxicas e ter "cereais ou concentrados a libre disposición"

Contido patrocinadoAbre a nova fábrica de pensos de Nudesa no polígono industrial de Silleda

Abre a nova fábrica de pensos de Nudesa no polígono industrial de Silleda

A marca de pensos Nudesa abre unha nova fábrica no polígono industrial de Silleda para modernizar a súa forma de producción, así como para abordar novos mercados e
“Nas zonas de montaña os gandeiros somos os que coidamos do medio ambiente e o territorio”

“Nas zonas de montaña os gandeiros somos os que coidamos do medio ambiente e o territorio”

No concello de Cervantes a gandería é a principal actividade económica e social. Hai catro vacas por cada veciño e manteñen case 4.000 hectáreas de pastizais. Falamos con tres explotacións da zona para coñecer como traballan e para que nos conten como vai ser a Feira en Defensa do Gandeiro da Montaña que o vindeiro 11 de maio en San Román pon en valor a súa actividade

Contido patrocinadoAbre a nova fábrica de pensos de Nudesa no polígono industrial de Silleda

Iseran, un herbicida para o control das malas herbas en millo

Na campaña 2023, SIPCAM Iberia lanzou Iseran, un novo e sostible herbicida para aplicacións en pre-emerxencia e en post-emerxencia temperá das malas herbas. Iseran posicionouse no mercado como



Publicidade
 
Que opinan os propietarios forestais sobre o proxecto de Altri?

Que opinan os propietarios forestais sobre o proxecto de Altri?

Unha enquisa da Asociación Forestal de Galicia entre os seus socios, propietarios particulares e comunidades de montes, revela a diversidade de pareceres

Romina e Sergio, de Mallorca á Capela para adicarse ao cultivo da castaña

Romina e Sergio, de Mallorca á Capela para adicarse ao cultivo da castaña

Romina Paula e Sergio González son un matrimonio que decidiu cambiar Mallorca por A Capela para vivir no campo e emprender un novo negocio co froito das súas leiras.

Pode ser o piñeiro taeda unha alternativa ao radiata en Galicia?

Pode ser o piñeiro taeda unha alternativa ao radiata en Galicia?

O problema das enfermidades fúnxicas, como a banda marrón, ameaza á cadea forestal das coníferas nas comunidades do cantábrico, forzando unha busca de alternativas ao piñeiro insigne, o máis afectado. Os expertos poñen o foco na necesidade de estudar procedencias compatibles cos nosos solos e climatoloxía no surleste dos EEUU, de onde é orixinario o 'piñeiro amarelo'

Contido patrocinadoNovos proxectos de innovación para impulsar a sustentabilidade e competitividade agroalimentaria e forestal en Galicia

Novos proxectos de innovación para impulsar a sustentabilidade e competitividade agroalimentaria e forestal en Galicia

Entre os novos grupos operativos aprobados a través das axudas para a execución de proxectos innovadores da Asociación Europea da Innovación (AEI), co fin de impulsar a innovaci

O renacer da viticultura nas ribeiras do Navia: Experiencias de 3 novos produtores

O renacer da viticultura nas ribeiras do Navia: Experiencias de 3 novos produtores

O recoñecemento da IXP Terras do Navia está a impulsar a profesionalización do sector e a animar a novos produtores a facer plantacións de branca lexítima e outras castes autóctonas nos concellos de Negueira, Navia e A Fonsagrada. Falamos con tres deles para que nos conten os seus plans de futuro

Contido patrocinadoJesús Sánchez: “PROCROP ISR activa os xenes das defensas naturais da vide para protexerse da entrada de fungos”

Jesús Sánchez: “PROCROP ISR activa os xenes das defensas naturais da vide para protexerse da entrada de fungos”

Aínda non hai moito tempo, os maiores problemas aos que se enfrontaban os viticultores eran as enfermidades fúnxicas como o oidio, mildiu ou a botryte. O escenario ao que nos

"Prevese para este ano unha mala calidade fitosanitaria da pataca e producións baixas, pero bos prezos"

Fernando Alonso Arce, enxeñeiro agrónomo e consultor especializado, é un dos maiores expertos en pataca. Recentemente participou nas xornadas técnicas sobre a optimización do cultivo …

Saen a concurso na Limia o arrendamento de 49 hectáreas e a venda da súa herba actual

Saen a concurso na Limia o arrendamento de 49 hectáreas e a venda da súa herba actual

A iniciativa Aterra, do Grupo de Desenvolvemento Rural (GDR) Limia – Arnoia, obtivo a cesión de 7 parcelas en desuso que son propiedade da Deputación de Ourense. O obxectivo é favorecer na comarca o desenvolvemento da agricultura ecolóxica e de novos cultivos

Contido patrocinadoProxecto PLASMOWINE: Unha nova ferramenta para combater o efecto do cambio climático no mildiu da vide

Proxecto PLASMOWINE: Unha nova ferramenta para combater o efecto do cambio climático no mildiu da vide

O cultivo da vide dáse de forma tradicional en rexións con temperaturas medias anuais de entre 10 e 20°C, con características climáticas que permiten a produción


  • ----

    ----

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in ullamcorper neque. Curabitur imperdiet eu est in lacinia. Aenean sollicitudin luctus massa eget ornare. Maecenas faucibus, velit eget lacinia rutrum, nunc turpis elementum tellus, vitae mattis ex magna ut dui. Duis pretium tristique neque non ultricies. Curabitur viverra magna a sagittis consequat. Morbi hendrerit risus eu neque ultricies, eget sodales neque tempor.

  • ----

    ----

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in ullamcorper neque. Curabitur imperdiet eu est in lacinia. Aenean sollicitudin luctus massa eget ornare. Maecenas faucibus, velit eget lacinia rutrum, nunc turpis elementum tellus, vitae mattis ex magna ut dui. Duis pretium tristique neque non ultricies. Curabitur viverra magna a sagittis consequat. Morbi hendrerit risus eu neque ultricies, eget sodales neque tempor.

  • ----

    ----

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in ullamcorper neque. Curabitur imperdiet eu est in lacinia. Aenean sollicitudin luctus massa eget ornare. Maecenas faucibus, velit eget lacinia rutrum, nunc turpis elementum tellus, vitae mattis ex magna ut dui. Duis pretium tristique neque non ultricies. Curabitur viverra magna a sagittis consequat. Morbi hendrerit risus eu neque ultricies, eget sodales neque tempor.


Videos

Ver todos los videos
Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información