Últimos avances en prevención e control de enfermidades da madeira en viñedo
Uno dos principais medios de dispersión da maioría dos fungos causantes das Enfermidades da Madeira en Viñedo (EMV) é a través do …
Uno dos principais medios de dispersión da maioría dos fungos causantes das Enfermidades da Madeira en Viñedo (EMV) é a través do …
“Este branco é un fiel reflexo da variedade autóctona Treixadura, do terruño. É un viño con moito volume e onde priman os sabores a froita do país como …
Actualmente, as enfermidades da madeira en viñedo que presentan unha maior incidencia en planta nova en España son a enfermidade de Petri, o pé negro da …
A empresa Viveros Vedo, en Vilamartín de Valdeorras (Ourense), é un referente en Galicia na produción e venda de vides de variedades autóctonas galegas. Á …
A Conferencia Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas (CECRV), a organización que representa ás denominacións de orixe de viño, trasladoulle ao …
Fusionar a olería e a viticultura, dúas das actividades tradicionais da Ribeira Sacra, foi o obxectivo co que no ano 2016 nacía o proxecto da adega Rectoral …
A poboación chinesa compra cada vez menos viño, sobre todo ao exterior. En concreto, tras alcanzar o seu máximo histórico en 2017 con 751 millóns de …
A Fundación Juana de Vega abre o prazo de inscrición no curso de formación práctica de vicultura e enoloxía do ano 2021 que se …
O sector do viño foi un dos máis afectados pola crise da pandemia da Covid19. E é que ao redor dun 60% das vendas das adegas españolas concéntranse na …
A Asociación Galega de Viticultura (AGV – FRUGA), diante da redefinición do Programa de Apoio ao Sector Vitivinícola Español (PASVE) que se está levando …
O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica este luns a relación das persoas beneficiarias das axudas que convoca a Consellería do Medio Rural aos plans de …
Nas últimas décadas a incidencia das enfermidades da madeira provocou un descenso crecente na vida media dos viñedos, sendo cada vez máis difícil que as …
A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (AGACAL-EVEGA) organiza este xoves, 21 de xaneiro, unha xornada online de difusión do proxecto VINIoT. O …
O aproveitamento e valorización de residuos procedentes do agro na provincia de Ourense, concretamente restos da poda de vides, para a obtención de produtos …
O ADN do viño corre polas veas de Iván Vázquez Pateiro un enólogo de Ribadavia (Ourense) que leva case dúas décadas asesorando a adegas galegas e …
A D.O. Ribeira Sacra comenzaba a campaña promocional de Nadal “Ribeira Sacra, o viño deste Nadal” con catas virtuais da sumiller, Mercedes González …