Premio ao emprendemento agroalimentario para a cooperativa Vélaro
A Fundación Juana de Vega acolleu hoxe durante toda a xornada na súa sede en Oleiros a presentación dos 11 proxectos que neste 2023 …
A Fundación Juana de Vega acolleu hoxe durante toda a xornada na súa sede en Oleiros a presentación dos 11 proxectos que neste 2023 …
Os datos do panel do desperdicio alimentario nos fogares españois en 2019 amosan un lixeiro aumento de menos dun 1%, que contrasta co incremento do 8,9% …
O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) acaba de celebrar a sexta edición dos seus Premios Galicia Alimentación 2020 cos que recoñece sete proxectos, …
Galicia pode presumir de contar con ata 37 selos de denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida alimentarias. Son experiencias de calidade ás …
O leite non engorda. Un informe da Fundación Española de la Nutrición constata que a maior consumo de lácteos redúcese a porcentaxe de persoas que …
A alta incidencia que está a acadar o coronavirus en determinados concellos está levando a novas restriccións de feiras e mercados. En Melide, o Concello …
Un total de vinte xornadas formativas sobre a análise sensorial dos queixos galegos con Denominación de Orixe Protexida (DOP) serán as que imparta a …
A inmunidade que desenvolven as vacas contra o coronavirus bovino, unha enfermidade do gando vacún para a que xa existe vacina, podería ser determinante para …
O sector agroalimentario foi un dos grandes protagonistas durante o confinamento e a desescalada, e seguirá séndoo na “nova normalidade”. Diversos …
Durante o estado de alarma, unha das actividades permitidas era o abastecemento de alimentos e produtos de primeira necesidade, pero a normativa aplicouse de …
O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe a orde da Consellería do Medio Rural que aproba o Regulamento e o Consello Regulador da Indicación Xeográfica …
O sector ecolóxico segue medrando en 2019. A demanda cada vez maior de produtos certificados dispara as vendas en taxas de dous díxitos (17,88%) e a …
O Sindicato Labrego Galego Comisións Labregas presentou a pasada semana, unha batería de alegacións ao Anteproxecto de Lei 12/2013, do 2 de Agosto, de …
A comezos deste mes de xullo estaba previsto que a Universidade de Vigo se convertese durante 3 días en referencia mundial do agroecoloxismo coa celebración …
Business Factory Food (BFFood), a aceleradora do sector alimentario de Galicia impulsada pola Xunta de Galicia e dinamizada polo Clúster Alimentario de …
Os meses de confinamento e estado de alarma debidos á pandemia por COVID-19 incidiron na percepción da poboación de Galicia sobre os alimentos de …