Ampliada a regulación do selo de Artesanía Alimentaria con doce novas normas técnicas
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
O concello de Viana do Bolo celebra durante estes días o seu Entroido, festa declarada de Interese Turístico de Galicia, que ten como figura característica …
A referencia culinaria do Carballiño (Ourense) é o pulpo, pero a localidade conta desde hai máis de cincuenta anos con outro produto que é apreciado en …
O pasado 14 de marzo, o concello asturiano de Vegadeo acolleu unha xornada clave para o proxecto CLIMALACT. Esta iniciativa innovadora, cofinanciada pola …
O vindeiro 17 de febreiro o recinto feiral de Gontán, en Abadín, acollerá unha nova edición de Expogrelo, unha das citas por excelencia do calendario …
Lalín agarda a chegada de milleiros de visitantes este domingo para celebrar o día grande da Feira do Cocido nunha edición histórica na que se celebra o …
A Praza do Concello da Fonsagrada acolle este sábado 3 e domingo 4 a XXI Feira do Butelo, na que se espera a venda de arredor de 10 toneladas do embutido a un …
O proxecto EDIH DATAlife, financiado polo programa Dixital Europe, busca posicionar a Galicia como un referente europeo na implantación de tecnoloxías …
O domingo de Entroido está marcado no calendario gastronómico galego como o día da androlla. Todos os anos nesta data o concello lucense de Navia de Suarna …
O Concello do Valadouro está tentando recuperar nos últimos anos a actividade agrogandeira do municipio así como as feiras e mercados tradicionais. Por iso, …
A empresa chairega Champivil-Castelo, especializada en produtos naturais de Galicia, incrementará este ano nun 50% a súa produción de caldo galego ante o …
O Cocido do Porco Celta da comarca de Sarria dá este ano un salto de calidade importante duplicando o número de comensais previstos até chegar a un milleiro …
Biocultura, a feira internacional de produtos ecolóxicos e consumo responsable máis importante do estado español celebrarase este ano na Coruña, onde …
Medio Rural vén de convocar as axudas dirixidas á transformación e comercialización de produtos agrarios. A liña vai dirixida tanto para industrias xa …
Rodrigo García é a cuarta xeración de Granja Campomayor, unha empresa familiar que dende a súa sede en Ximonde (Palas de Rei-Lugo) está a revolucionar o …
O queixo Don Crisanto, elaborado pola queixería do mesmo nome, ubicada en Vilalba (Lugo), logrou a maior puntuación de tódalas pezas participantes no …
Cando fai 15 anos Agapito decidiu continuar a actividade familiar, colleu a explotación dos seus pais na parroquia do Viveiró, no concello lucense de Muras, …