Premio ao emprendemento agroalimentario para a cooperativa Vélaro
A Fundación Juana de Vega acolleu hoxe durante toda a xornada na súa sede en Oleiros a presentación dos 11 proxectos que neste 2023 …
A Fundación Juana de Vega acolleu hoxe durante toda a xornada na súa sede en Oleiros a presentación dos 11 proxectos que neste 2023 …
O vindeiro 17 de febreiro o recinto feiral de Gontán, en Abadín, acollerá unha nova edición de Expogrelo, unha das citas por excelencia do calendario …
Lalín agarda a chegada de milleiros de visitantes este domingo para celebrar o día grande da Feira do Cocido nunha edición histórica na que se celebra o …
Galicia pode presumir de contar con ata 37 selos de denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida alimentarias. Son experiencias de calidade ás …
A Praza do Concello da Fonsagrada acolle este sábado 3 e domingo 4 a XXI Feira do Butelo, na que se espera a venda de arredor de 10 toneladas do embutido a un …
O domingo de Entroido está marcado no calendario gastronómico galego como o día da androlla. Todos os anos nesta data o concello lucense de Navia de Suarna …
O Concello do Valadouro está tentando recuperar nos últimos anos a actividade agrogandeira do municipio así como as feiras e mercados tradicionais. Por iso, …
A empresa chairega Champivil-Castelo, especializada en produtos naturais de Galicia, incrementará este ano nun 50% a súa produción de caldo galego ante o …
O Cocido do Porco Celta da comarca de Sarria dá este ano un salto de calidade importante duplicando o número de comensais previstos até chegar a un milleiro …
Biocultura, a feira internacional de produtos ecolóxicos e consumo responsable máis importante do estado español celebrarase este ano na Coruña, onde …
Medio Rural vén de convocar as axudas dirixidas á transformación e comercialización de produtos agrarios. A liña vai dirixida tanto para industrias xa …
Rodrigo García é a cuarta xeración de Granja Campomayor, unha empresa familiar que dende a súa sede en Ximonde (Palas de Rei-Lugo) está a revolucionar o …
O queixo Don Crisanto, elaborado pola queixería do mesmo nome, ubicada en Vilalba (Lugo), logrou a maior puntuación de tódalas pezas participantes no …
Cando fai 15 anos Agapito decidiu continuar a actividade familiar, colleu a explotación dos seus pais na parroquia do Viveiró, no concello lucense de Muras, …
A localidade lucense de Vilalba acolleu este martes a gala de entrega dos galardóns da XX Cata dos Queixos de Galicia e XVI Cata dos Meles de Galicia, …
Os queixos galegos lograron alzarse este ano con 9 medallas no concurso anual World Cheese Awards, un certame celebrado en Londres e no que se elixe o mellor …