A cooperativa Pico Sacro e a queixería Queizuar buscan valorizar o soro de queixo
O Laboratorio de Bioquímica da Facultade de Ciencias do campus de Ourense está a levar a cabo un proxecto de investigación que baixo o …
O Laboratorio de Bioquímica da Facultade de Ciencias do campus de Ourense está a levar a cabo un proxecto de investigación que baixo o …
O leite Premium de CLUN, Únicla, engade á súa gama un novo produto: a manteiga, a única naturalmente fácil de untar, procedente de granxas certificadas en …
A carne de vaca galega ábrese paso tanto no mercado español coma internacional, onde compite xa de igual a igual con outras tan recoñecidas e prestixiosas …
[caption id="attachment_190578" align="aligncenter" width="1560"] Campo de ensaio de guisantes[/caption] A recente guerra en Ucraína volveu a pór en …
Unha investigación desenvolvida na Facultade de Ciencias do campus de Lugo contribúe á valorización de subprodutos da industria alimentaria e proba o seu …
O domingo 28 de outubro, a parroquia de San Xiao de Mos, no concello de Castro de Rei, en Lugo, celebra un ano máis a súa Expodegustación de Galiña de …
Mondoñedo prepárase xa para acoller a miles de visitantes nas feiras e festas das San Lucas, as máis antigas de Galicia, que se veñen celebrando desde o …
A Interprofesional Láctea (Inlac) vén de elaborar unha infografía para explicar a nova normativa que obrigará a etiquetar a orixe do leite e dos produtos …
A primeira edición dos “Premios Innovación Saudable Larsa Impulsando Galicia”, uns galardóns convocados pola Corporación Alimentaria Peñasanta (Capsa) …
Coincidindo co San Froilán, o Pazo de Feiras e Exposicións de Lugo acolle esta fin de semana a mostra agrogandeira Expolugo 2018, con 300 cabezas de gando …
A empresa vilalbesa Champivil-Castelo acaba de lograr a medalla de prata na categoría de cervexa especial na Cata de Cervexas Artesás de Galicia, organizada …
Decatarse das necesidades do mercado é unhas das claves para o éxito dunha empresa e foi un dos motivos para que Aguas de Mondariz sexa a día de hoxe unha …
O Consello Regulador da Denominación de Orixe Protexida Queixo Tetilla celebra hoxe o 25 aniversario cun acto no Pazo de Quián, en Sergude (Boqueixón). Con …
Este venres, 28 de setembro, comezan as Xornadas de Carne de Boi de Allariz que se prolongarán ata o 14 de outubro, constituíndo unha cita ineludible para …
Nelson Alonso e Eva González son xa para moitos ‘Os do Sabugueiro’ logo de que nos últimos anos impulsaran un proxecto innovador e artesanal, Veigas de …
O decreto que obrigará á etiquetaxe en orixe do leite e dos produtos lácteos a partir de xaneiro é un dos poucos froitos visibles dun acordo lácteo que o …