"Debemos facer unha poda de respecto se queremos que as viñas sexan lonxevas"
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Nos pastos altos das montañas do val de Soca, nos Alpes eslovenos, xestionan cada verán arredor de 600 ovellas, 250 cabras e preto de medio cento de vacas de …
“Cada 10 anos a costa de Oia arde, é unha constante. Nos últimos anos nós logramos escapar ao lume, incluso nos salvamos da vaga de incendios do 2017, …
A Deputación de Lugo, por medio da súa responsable de Medio Rural, Mónica Freire, fixo balance da segunda edición do plan de prevención de incendios “O …
A Organización Interprofesional da Carne de Vacún (PROVACUNO) presenta o informe Análise do sector vacún de carne de España, a maior e máis exhaustiva …
Como en moitos outros concellos galegos, A Pontenova sofre desde hai anos un proceso de abandono agrario e peche de explotacións que está a contribuir á …
O Centro de Formación e Experimentación Agraria de Monforte de Lemos, dependente da Consellería do Medio Rural, ten previsto celebrar dous cursos sobre a …
Continúan abertas as inscricións para o curso semipresencial de incorporación á actividade agraria en gandería extensiva organizado polo GDR Limia- Arnoia …
En rexións coma Galicia, a gandería extensiva, tanto de vacún de carne, como de ovino ou caprino, vincúlase directamente con ganderías de carácter …
As queimas controladas ou prescristas e o pastoreo guiado son dúas prácticas pouco menos que ancestrais que seguen a ser perfectamente aptas para rexuvenecer …
A revolución dixital chega ás ganderías galegas. A empresa Innogando, afincada no Arneiro, entre os concellos lucenses de Abadín e Cospeito, vén de lanzar …
A carón da capela dos Remedios de Vilaverde, unha pequena aldea do Concello de Navia de Suarna, pacen as vacas e os xatos. Pertencen a 8 familias do pobo, …
Que desafíos comúns encaran as granxas extensivas de Eslovenia, Francia e Galicia?. Ese é o punto de partida do proxecto europeo PastorEA, no que participan …
A asociación ecoloxista Amigos da Terra fai público o Informe “A produción e consumo de carne a debate” no que visibiliza os principais impactos …
Ofrecer ao consumidor a máxima garantía e calidade, ao igual que tamén dan ao seu gando os máximos coidados. Era o obxectivo que perseguían Carlos …