Galicia, entre as Comunidades cun mellor comportamento das exportacións de viño en 2022
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
Calidade, rastrexabilidade, benestar animal, seguridade alimentaria e compromiso ambiental son puntos fortes do modelo de produción europeo, que contribúen a …
O Grupo Operativo Proteinleg organiza, este xoves 19 de xaneiro, a súa terceira charla con axentes do sector, enmarcada dentro do plan de divulgación do …
Gandeiros e agricultores da reserva da biosfera Terras do Miño e a Asociación Galega de Custodia do Territorio acaban de botar a andar a Rede de Custodia …
A gandaría bovina atópase nun campo de tensión entre os diferentes requisitos para unha produción sustentable. Grazas á eficiente produción combinada de …
O Consello de Ministros aprobou este martes, a proposta do Ministerio de Agricultura e do Ministerio de Sanidade, un real decreto que establece unha serie de …
A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia organiza para o vindeiro día 23 de novembro a xornada técnica ‘Boas prácticas na viticultura …
Na Unión Europea estanse desenvolvendo unha serie de estratexias para dar de comer ao mundo dun xeito máis sostible, unha cuestión que involucra á …
O GDR Pontevedra Morrazo abordará a problemática do cultivo sustentable da viña, e como mellorar a saúde dos solos para lograr mellores rendementos …
A presenza de morcegos nos viñedos preséntase como un aliado no control de pragas de insectos como a couza do acio. A firma valenciana Adegas Enguera levou a …
O emprego de difusores de feromonas e a presenza dos morcegos amósanse como alternativas sostibles e métodos de loita biolóxica contra a Lobesia botrana, …
Un dos desafíos actuais da viticultura é o impacto que pode ter o cambio climático nos viñedos, tanto polas variacións de temperatura, como a …
As comunidades enerxéticas locais son unha vía colectiva para a produción e autoconsumo de enerxías renovables que comezou a impulsarse nos últimos anos …
“En Betanzos HB, como na industria do taboleiro en xeral, levamos no ADN o aproveitamento da madeira residual e a economía circular”, reivindican …
As fibras téxtiles de orixe forestal son xa unha realidade no sector da moda e unha tendencia cunha crecente demanda nos últimos anos. O segredo deste auxe …