Cítricos Rías Baixas, un cultivo insólito que se revela exitoso en Galicia
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
As comunidades enerxéticas locais son unha vía colectiva para a produción e autoconsumo de enerxías renovables que comezou a impulsarse nos últimos anos …
“En Betanzos HB, como na industria do taboleiro en xeral, levamos no ADN o aproveitamento da madeira residual e a economía circular”, reivindican …
As fibras téxtiles de orixe forestal son xa unha realidade no sector da moda e unha tendencia cunha crecente demanda nos últimos anos. O segredo deste auxe …
Construída nos anos 80, a adega Granbazán destaca ao lembrar aos Châteaux franceses rodeada de viñedos, situada en terras de Vilanova de Arousa e a …
A Xunta presentou esta mañá a Estratexia de dinamización económica, territorial e turística das comarcas vitivinícolas de Galicia, que busca consolidar …
“Cada vez que nos últimos anos falaba dos novos materiais derivados da madeira e das súas posibilidades en distintas industrias, tiña que poñer imaxes de …
Coñecer a flora e fauna presente na parcela e os arredores pode contribuír a mellorar a xestión dos viñedos, aforrar custos e axudar, mesmo, a previr a …
Elías López Montero é un dos enólogos máis destacados do panorama nacional e foi elixido por diferentes referentes do mundo do viño como un dos …
Converter os residuos orgánicos da canle Horeca, froiterías e supermercados de alimentación de Lugo, nun recurso para o campo e reducir o seu impacto no …
O ADN do viño corre polas veas de Iván Vázquez Pateiro un enólogo de Ribadavia (Ourense) que leva case dúas décadas asesorando a adegas galegas e …
A comezos deste mes de xullo estaba previsto que a Universidade de Vigo se convertese durante 3 días en referencia mundial do agroecoloxismo coa celebración …
Doutor en Ciencias Biolóxicas e profesor de investigación no Consello Superior de Investigacións Científicas (CSIC) e na Universidade Rei Xoan Carlos, en …
As prácticas sostibles que levan a cabo as ganderías ecolóxicas, e algunhas que non teñen o selo ecolóxico pero realizan esas mesmas rutinas, fan que haxa …
Abordar a sostibilidade e o control das emisións son cuestións que cada vez están máis presentes no día a día das ganderías galegas pero sobre as que se …