Galicia, entre as Comunidades cun mellor comportamento das exportacións de viño en 2022
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
A Casa da Cultura de Ordes (A Coruña) acolle mañá xoves 26 a I xornada técnica A Gandería de presente e futuro. Expertos de diferentes ámbitos abordarán …
Nunha campaña de millo como esta, marcada pola seca, a ensilaxe cobra maior importancia. Unha boa ensilaxe, coa adecuada compactación e picado, contribuirá …
O momento da colleita do millo é un dos máis importantes do ano, tanto que condiciona despois os resultados da explotación nos 12 meses vindeiros. …
As chuvias previstas para esta semana suporán un pequeno parón na campaña de recollida do millo, que este ano avanza adiantada con respecto ao habitual a …
Un plan de abonado eficiente do millo forraxeiro é clave tanto para poder obter a máxima produción e calidade da forraxe para ensilar, como o aforro de …
O sector lácteo é un piar estratéxico na industria agroalimentaria. A cadea de produción, transformación e comercialización do sector lácteo representa …
O vacún de carne pasa por un momento delicado. A carestía das materias primas, que provoca alzas de prezos nos pensos, reduce ao mínimo a escasa …
No lugar de San Xulián da Veiga, en Sarria, atópase a planta de mesturas para alimentación de vacún de leite da cooperativa Aira. Foi o primeiro centro …
O gran de millo ensilado gaña en valor nutricional e en dixestibilidade, o que mellora a súa utilización en alimentación de gando vacún. Pero a súa …
O actual debate sobre os custos de produción das ganderías de leite está a sacar a relucir tamén as súas carencias. Un dos hándicaps cos que traballan as …
A cooperativa Aira está a ser un ano máis a máis madrugadora de Galicia no ensilado do millo. As colleitadoras do seu parque de maquinara comezaron esta …
O Centro de Alimentación de Gando Vacún (CAVI) que a cooperativa Clun ten no concello de Barreiros, na Mariña, converteuse nunha opción fundamental …
A firma biotecnolóxica Syngenta acaba de presentar MaxiMaize, a súa tecnoloxía máis novidosa para lograr incrementar a calidade do ensilado de millo en …
A Asociación Galega de Fabricantes de Alimentos Compostos (Agafac) organizou recentemente unha xornada técnica sobre “Actualización sobre micotoxinas e …