Premio ao emprendemento agroalimentario para a cooperativa Vélaro
A Fundación Juana de Vega acolleu hoxe durante toda a xornada na súa sede en Oleiros a presentación dos 11 proxectos que neste 2023 …
A Fundación Juana de Vega acolleu hoxe durante toda a xornada na súa sede en Oleiros a presentación dos 11 proxectos que neste 2023 …
A Festa da Filloa de Lestedo (Boqueixón, A Coruña), declarada Festa de Interese Turístico de Galicia, chega este domingo 10 de marzo a súa XXXVI edición. …
Dende este venres e ata o domingo, 10 de marzo, a vila coruñesa de Arzúa convértese na capital galega dos amantes do queixo e da boa música coa 44ª Festa …
Galicia pode presumir de contar con ata 37 selos de denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida alimentarias. Son experiencias de calidade ás …
Este domingo, 3 de marzo, celébrase na vila ourensá de Viana do Bolo a Festa da Androlla, na que os visitantes poderán degustar este embutido tradicional no …
Os consumidores galegos apostan cada vez máis polos produtos alimentarios galegos, frescos e de tempada. Así se pon de manifesta en ‘Hábitos …
O domingo de Entroido está marcado no calendario gastronómico galego como o día da androlla. Todos os anos nesta data o concello lucense de Navia de Suarna …
A Consellería de Medio Rural ven de publicar a resolución das últimas axudas para os investimentos en transformación e comercialización de produtos …
A cooperativa Delagro organiza dentro de Cimag-GANDAGRO unha xornada técnica sobre “Transmisión natural de nutrientes na cadea alimentaria”. …
O Centro de Promoción Rural-EFA FONTEBOA organiza este mes un “Curso de transformación de lácteos”, que permitirá aprender a elaborar tanto queixos …
A merecida fama dos embutidos elaborados na comarca de Sarria débese ao bo facer de empresas como a súa. Óscar Moreno é o xerente de Cárnicas Teijeiro, …
Vender o mel ao consumidor a un prezo de entre 25 e 26 euros o quilo, percibindo o apicultor uns 20 euros o quilo, e que aínda así haxa máis demanda de mel …
A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega de Desenvolvemento Rural (Agader), destinará un total de 1.140.000 euros na próxima convocatoria …
Loitar contra a fraude dos produtos que se venden como galegos ou como caseiros e que non o son, incumprindo os controis e as garantías en materia sanitaria, …
A Feira Internacional do porco e os seus produtos gastronómicos (Fiporco) consolídase como escaparate para produtores e empresas transformadoras da comarca …
Os Grupos Coren e Terras Gauda -a través da Rosaleira Conservas Vexetais-, unen forzas para presentar o seu novo lacón con grelos en conserva, elaborado a …