Ampliada a regulación do selo de Artesanía Alimentaria con doce novas normas técnicas
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
Galicia produce arredor do 38% do leite do Estado español pero a súa industria láctea só representa o 10% do total nacional en termos de valor engadido …
As queixerías galegas lograron trece premios no World Cheese Awards 2016, un certame que reuniu estes días en San Sebastián aos mellores produtores a nivel …
O pasado 14 de marzo, o concello asturiano de Vegadeo acolleu unha xornada clave para o proxecto CLIMALACT. Esta iniciativa innovadora, cofinanciada pola …
Clesa prevé finalizar este ano cun incremento das vendas do 35% ata superar os 27 millóns de quilos de iogures e sobremesas lácteos. A planta de Caldas de …
A Asociación Cultural “Arracada do Irixo”, celebra a tempada dos cogomelos coa organización dunha xornada técnica sobre o mundo micolóxico que terá …
A Consellería do Medio Rural impulsará unha nova Indicación Xeográfica Protexida en Galicia, desta vez, para o xamón galego. Así se comprometeu a …
O proxecto EDIH DATAlife, financiado polo programa Dixital Europe, busca posicionar a Galicia como un referente europeo na implantación de tecnoloxías …
A empresa Tastelab, un referente en Galicia na testaxe sensorial de produtos alimentarios e bebidas, organiza en Compostela unha xornada sobre as técnicas e …
Hai 200 anos, produtos de uso habitual hoxe en día como os xeados, os chicles ou as bebidas carbonatadas eran cousa da ciencia ficción. Na actualidade, a …
Actualmente existen no mercado varios tratamentos contra a Varroa Destrutor, sendo o Amitraz, na miña experiencia, o máis recomendado polo seu grao de …
Cando abriu a Panadería Chousa, no 1959, ninguén pronosticaría que aquel negocio remataría por convertirse nunha gran industria, Ingapan, que na …
A Aula de Produtos Lácteos (USC) organiza un curso sobre queixos de pasta branda os próximos 16 e 17 de novembro. A actividade, na que colabora a empresa …
A Organización de Productores de Leche (OPL) advirte de que nas redes sociais se está a detectar unha continua “campaña de difamación contra o leite, …
A produción de mel en Galicia reducirase esta campaña en arredor do 30% con respecto á de 2015, segundo as previsións de diferentes asociacións do sector …
José Luis Martín é un dos mestres queixeiros máis prestixiosos de España. El defínese como “mestre queixeiro afinador” e no seu extenso …
Clesa, industria láctea propiedade de varias cooperativas galegas, continúa apostando polas sobremesas lácteas, lanzando ao mercado Clesa Go Bombón e Mini …