“Os viños do Bierzo clasificados por parcela e paraxe teñen moi boa acollida no mercado”
Entrevista a Carmen Gómez, directora técnica do CRDO Bierzo, unha Denominación de Orixe pioneira en España en clasificar os viños por paraxe e por parcela
Entrevista a Carmen Gómez, directora técnica do CRDO Bierzo, unha Denominación de Orixe pioneira en España en clasificar os viños por paraxe e por parcela
A falta de leite, polo descenso de produción nos últimos meses, e os prezos, que se manteñen en niveis elevados pese á baixada xeralizada na …
Practicamente desapareceran dos liñais no último ano pero están a voltar con forza. Nas últimas semanas estanse a volver a ver nos supermercados queixos de …
Cooperativa Agrícola Albalat é unha das ganderías lácteas máis grandes de Italia. Dispón de tres granxas na zona de Reggio Emilia que suman un total de …
Se hai un queixo italiano coñecido en todo o mundo ese é o parmesano. Elaborado con leite cru de vaca e curado durante dous ou tres anos, é capaz de …
Os últimos meses están a ser críticos para a maioría das queixerías galegas e algunhas delas mesmo comezan ter dúbidas sobre a viabilidade da súa …
Touza Vella é o nome dun queixo de cabra feito en Galicia, dun lugar do concello de Castro Caldelas, na provincia de Ourense, e do empeño e tenacidade de …
O mel e o queixo casan ben e quizais por iso cando Cristina Román e Iván Díaz decidiron xuntar as súas vidas apostaron tamén por xuntar estes dous …
Ferme de la Naz é unha gandaría suíza ubicada na comuna de Carrouge, pertencente ao cantón francófono de Vaud, e que xunto aos de Friburgo e Jura, …
Nun rural permanentemente en crise e acostumado a levar máis paus ca alegrías a situación actual é nova por descoñecida e inesperada. A parálise do …
O Centro de Promoción Rural EFA Fonteboa ( A Coruña) en colaboración coa Axencia Galega de Calidade Agroalimentaria (Agacal) impartirá nos próximos meses …
Casa Diéguez segue a ser o xerme e o motor de Diqueixa. A explotación familiar situada en Olveda, no concello de Antas de Ulla, foi medrando á par que o …
Malia ser cada vez máis frecuente que as queixarías galegas traten de abrir mercado fóra, unha das asignaturas pendentes dos queixos galegos segue a ser a …
A explotación familiar que Esther García e o seu home José Diéguez teñen no lugar de Güimil, na parroquia de Sucastro, é un exemplo das ganderías que …
A queixería galega Queizuar, propietaria de marcas como Bama ou Punteiro, realiza investimentos por valor duns 6 millóns de euros para transformar e …