Recomendan aclarar a vexetación das viñas para reducir a incidencia das enfermidades fúnxicas
A Estación Fitopatolóxica do Areeiro, centro dependente da Deputación de Pontevedra, publicou este xoves o seu boletín no que fai …
A Estación Fitopatolóxica do Areeiro, centro dependente da Deputación de Pontevedra, publicou este xoves o seu boletín no que fai …
Máis queixo enviado aos mercados e máis valor económico obtido pola súa venda. É a primeira conclusión que se pode extraer das cifras recollidas pola …
Francisco Sineiro e Jorge Santiso, profesores do Departamento de Economía Agraria da Universidade de Santiago, prognostican que 2025 será un bo ano para as …
No ano 2022 Jesús Alejandro Morales chegou desde Venezuela a Galicia co obxectivo de continuar exercendo como veterinario e buscar un futuro mellor para el e …
A Intelixencia Artificial (IA) está a transformar a maneira en que vivimos, traballamos e, agora, incluso como eliximos os nosos alimentos. Ante esta …
Co gallo do Día Mundial do Leite, que se celebra este sábado, entrevistamos ao equipo técnico da Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias …
O estancamento da produción láctea española e o mantemento de prezos elevados durante o ano 2023 (53,05 céntimos de media en España fronte aos 46,97 …
O arranque do ano sempre é unha época difícil para os produtores de queixo. Tralo Nadal, o consumo nos fogares diminúe, o mesmo que na restauración, e as …
“Os beneficios dunha gandería nunca se van conseguir aumentando en volume, senón en valor engadido, é dicir, cun incremento do valor do produto”, razoa …
A falta de leite, polo descenso de produción nos últimos meses, e os prezos, que se manteñen en niveis elevados pese á baixada xeralizada na …
Practicamente desapareceran dos liñais no último ano pero están a voltar con forza. Nas últimas semanas estanse a volver a ver nos supermercados queixos de …
Cooperativa Agrícola Albalat é unha das ganderías lácteas máis grandes de Italia. Dispón de tres granxas na zona de Reggio Emilia que suman un total de …
Se hai un queixo italiano coñecido en todo o mundo ese é o parmesano. Elaborado con leite cru de vaca e curado durante dous ou tres anos, é capaz de …
Os últimos meses están a ser críticos para a maioría das queixerías galegas e algunhas delas mesmo comezan ter dúbidas sobre a viabilidade da súa …
Touza Vella é o nome dun queixo de cabra feito en Galicia, dun lugar do concello de Castro Caldelas, na provincia de Ourense, e do empeño e tenacidade de …