"Se aplicamos na viña tratamentos abusivos de cobre estamos empobrecendo o solo"
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
O informe de perspectivas 2015-2025 da UE para os diversos sectores agrarios, presentado esta semana, sinala para o sector da carne unha tendencia de …
Impulsar a produción de carne de porco alimentado con castañas é o obxectivo que se marca o novo Plan Estratéxico de Expansión da Gama Selecta 2016-2018, …
Dúas explotacións porcinas galegas resultaron premiadas na XXII edición dos premios Porc d´Or á excelencia na produción porcina, que se acaban de …
O presidente da Federación Galega de Porcino (Fegapor), José Antonio Vidal, cualifica a situación económica do sector de “desastrosa” debido a uns …
Mario Rouco é un enxeñeiro agrónomo de 33 anos que traballa nunha multinacional relacionada co sector agrario no concello das Pontes. As súas orixes están …
A expresión “cheirar a verrón” refírese ao cheiro e/ou gusto desagradable que a miúdo presenta a carne de porco e os seus derivados ao …
A Gama Selecta de porco alimentado con castañas de Coren obtivo un grande éxito na última edición de “Gourmet Xapón”, un dos eventos sobre …
O Consello de Agricultura da UE, que se reúne hoxe, ten previsto abordar posibles medidas de simplificación da Política Agraria Común (PAC). A partir das …
Os Estados membros da UE veñen de apoiar a medida proposta pola Comisión de pechar as axudas ao almacenamento privado de carne de porcino, posta en marcha o …
O Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio (MAGRAMA) ten publicado un informe sobre a Diarrea Epidémica Porcina (DEP), unha enfermidade coñecida …
Víctor Castro leva unha explotación atípica en Galicia: porcos de raza Duroc criados en liberdade nas carballeiras de Sobrado dos Monxes. É precisamente a …
Entrevistamos ao presidente dos veterinarios do sector porcino galego, un sector que en Galicia agrupa a uns 1000 produtores en ciclo pechado e a uns 2.500 …
As cotizacións do vacún na Lonxa de Silleda deste martes caracterizáronse pola oscilacións, con lixeiras subas e baixadas, quedando os prezos do seguinte …
A Comisión Europea ven de aprobar axudas para o almacenamento privado de carne de porcino, unha medida que será efectiva para a próxima semana. As axudas …