Ampliada a regulación do selo de Artesanía Alimentaria con doce novas normas técnicas
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
Árnica, tortilla de caldo ou cervexa de ortiga, de grelos e de trompeta dos mortos. Adicada a envasar produtos autóctonos de Galicia, Champivil Castelo, unha …
O 97% dos consumidores reclama que sexa obrigatorio indicar a orixe do leite na etiqueta tanto do leite como dos derivados lácteos (queixos, …
O pasado 14 de marzo, o concello asturiano de Vegadeo acolleu unha xornada clave para o proxecto CLIMALACT. Esta iniciativa innovadora, cofinanciada pola …
Clesa lanza os seus novos iogures Crecemento co sabor Guau! da Patrulla Canina, unha das series favoritas dos cativos. Os novos iogures de crecemento son …
O Campus Terra da Universidade de Santiago, ubicado en Lugo, e a Corporación Alimentaria Peñasanta (Capsa), a través da súa factoría Larsa, veñen de …
O presidente da Deputación de Lugo, Darío Campos Conde, xunto ao alcalde de Pedrafita do Cebreiro, José Luis Raposo Magdalena, presentaron a XXXI Feira do …
O proxecto EDIH DATAlife, financiado polo programa Dixital Europe, busca posicionar a Galicia como un referente europeo na implantación de tecnoloxías …
Catro anos despois da súa inauguración, o Centro Tecnolóxico Agroalimentario de Lugo (CETAL) é aínda un gran descoñecido para a maioría da poboación e …
A agricultura ecolóxica está a experimentar un importante pulo en Galicia desde hai un par de anos. O 2014 pechouse con arredor de 15.000 hectáreas …
En 2016 o Consello Regulador da Denominación de Orixe San Simón da Costa certificou un total de 454.901 quilos deste produto, o que supón un incremento do …
A vila lucense de Vilalba acolle este fin de semana, 1 e 2 de abril, a XXIII Festa do queixo de San Simón da Costa, na que o público asistente poderá …
José Antonio Fernández Álvarez é presidente do Consello Regulador da Agricultura Ecolóxica de Galicia (Craega) dende o ano 2007. Propietario dunha …
Está o consumidor disposto a pagar máis polo leite de orixe español? Case a metade dos consumidores, un 46%, asegura que pagaría máis se se lle garante …
O municipio lucense de Friol acolle este domingo, 26 de marzo, una nova edición da Feira do Queixo e do Pan de Ousá, que este ano chega á súa vintecinco …
Cando as protestas gandeiras, no verán e outono do 2015, a maioría das cadeas da distribución subiu os prezos do leite, pero esa valorización do produto …
O Laboratorio Agrario e Fitopatolóxico de Galicia (Lafiga), dependente da Consellería do Medio Rural, é un referente na Comunidade na análise de …