Deseño de produtos cárnicos por grupos de idade

O Centro Tecnolóxico da Carne impulsa un proxecto con empresas do sector e institutos de investigación sanitaria para valorar as necesidades nutricionais dos distintos grupos de poboación

Deseño de produtos cárnicos por grupos de idade

Reunión do grupo de traballo do proxecto Nutrigrups.

Unha tendencia de futuro na comercialización da carne pasa por segmentar a oferta en función das diferentes necesidades dos consumidores. Sobre esa base, o Centro Tecnolóxico da Carne (San Cibrao das Viñas, Ourense) está a impulsar un proxecto para analizar as necesidades nutricionais dos diferentes grupos de poboación. A idea é concretar que carnes, pezas e preparacións son máis axeitadas en cada caso.

A iniciativa, denominada Nutrigrups, conta coa colaboración da empresa Coren e dos institutos de investigación sanitaria de Galicia Sur e do IDIS (Santiago de Compostela). O proxecto pretende implicar ás empresas do sector cárnico no desenvolvemento de produtos específicos adaptados ós diferentes grupos de poboación.

O proxecto traballa con tres materias primas de orixe galego, pavo, polo de curral e tenreira galega certificada

En Nutrigrups trabállase con tres materias primas de orixe galego, pavo, polo de curral e tenreira galega certificada, de cara a definir que pezas e preparacións son máis adaptadas a cada idade.

As primeiras conclusións sobre preparacións recomendan o emprego de carne fresca para bebés, de elaborados cárnicos como salchicha e hamburguesa para nenos, filetes e preparados de verduras para adolescentes e mozos, e oferta de carnes mariñadas para a poboación maior de 65 anos.

Envases e implantación industrial
O proxecto, que conta coa colaboración da Axencia Galega de Innovación, pretende tamén desenvolver novos sistemas de envasado específicos para a conservacións dos produtos cárnicos deseñados, ademais de propostas de implantación e validación industrial.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información