Ampliada a regulación do selo de Artesanía Alimentaria con doce novas normas técnicas
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
O salón internacional de Turismo Gastronómico Xantar, que se celebrou días atrás en Expourense, pechou as súas portas cun total de 24.000 asistentes. O …
Por sexto ano consecutivo, os viños da Denominación de Orixe Monterrei serán os que sirvan oficialmente na Feira do Cocido de Lalín, tanto nas actividades …
O pasado 14 de marzo, o concello asturiano de Vegadeo acolleu unha xornada clave para o proxecto CLIMALACT. Esta iniciativa innovadora, cofinanciada pola …
A directora xeral de Gandaría, Agricultura e Industrias Agroalimentarias da Consellería do Medio Rural, Belén do Campo, mantivo este venres unha reunión de …
O recinto feiral de Expourense acolle desde este mércores 1 de febreiro e ata o domingo 5 a décimo oitava edición de Xantar. O salón internacional de …
Poñer en valor a pataca tradicional galega, apostando pola súa distribución nos principais mercados do resto de España. Con esta filosofía a empresa …
O proxecto EDIH DATAlife, financiado polo programa Dixital Europe, busca posicionar a Galicia como un referente europeo na implantación de tecnoloxías …
A actividade da Agencia de Información y Control Alimentarios (AICA) reflicte a conflictividade que se produce na cadea de valor do leite en Galicia. A …
O grupo de Química Coloidal da Universidade de Vigo, dirixido polos docentes Jorge Pérez Juste, Isabel Pastoriza e Pablo Hervés, acaba de recibir unha axuda …
A Cátedra do Pan e do Cereal da Universidade de Santiago de Compostela (Usc) botou a andar este xoves na Facultade de Veterinaria do Campus Terra o primeiro …
McDonald´s, líder no sector da restauración en España, xunto á organización agraria Asaja, están a desenvolver a primeira edición do programa “Campo …
O consumo de leite está reducíndose nos últimos anos, tanto en España como noutros países desenvolvidos, en parte pola aparición frecuente en medios de …
O salón internacional de Turismo Gastronómico Xantar, que se celebra entre o 1 e o 5 de febreiro en Expourense, ultima a súa décimo oitava edición, na que …
Como evolucionará a nutrición de aquí ó 2030? A sociedade francesa Alim Avenir fíxolle esa pregunta a 50 actores clave da cadea alimentaria, incluíndo …
A Xunta vén de convocar axudas para cofinanciar a compra de leite e produtos lácteos por parte dos centros escolares. As subvencións concédense para a …
A faba de Lourenzá caracterízase por ser un legume de calidade, de bo tamaño, pel fina, textura mantecosa e que absorbe os sabores dos produtos que a …