Ampliada a regulación do selo de Artesanía Alimentaria con doce novas normas técnicas
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
Unha carne 100% galega, máis veteada, xugosa e saborosa, cun toque especial que lle achega a castaña. Son as características que definen á Gama Selecta de …
Vegalsa-Eroski prevé incrementar de forma notable ao longo do 2017 a compra de verduras e froitas de orixe galega, debido ao crecente consumo deste tipo de …
O pasado 14 de marzo, o concello asturiano de Vegadeo acolleu unha xornada clave para o proxecto CLIMALACT. Esta iniciativa innovadora, cofinanciada pola …
Sentido común e ir sempre por diante. Esas foron as dúas máximas que sempre guiaron a Carlos Reija, primeiro como gandeiro e, desde hai 7 anos, como …
A Asociación Maceira e Sidra de A Estrada, creada en 2012 por produtores de maza e elaboradores de sidra co fin de recuperar a elaboración de sidra natural e …
Xa é posible experimentar o sabor de algo tan tradicional de Galicia como son os grelos nun formato novidoso. A empresa de Vilalba Champivil-Castelo ven de …
O proxecto EDIH DATAlife, financiado polo programa Dixital Europe, busca posicionar a Galicia como un referente europeo na implantación de tecnoloxías …
A manteiga caíu en picado nos Estados Unidos a partir dos anos 50, véndose daquela superada pola margarina. As recentes conclusións científicas, apuntando …
O consumo de leite líquido caíu en España un 2,2% durante o 2016. Mantense a súa tendencia á baixa dos últimos anos, aínda que continúa a representar …
Lugo acollerá os días 15 e 16 de xuño un curso sobre ingredientes e aditivos na industria láctea e alimentaria. A actividade, organizada pola Aula de …
Pazo de Vilane, Galicia Calidade e Canal Cocina, a única canle de televisión de España dedicado 100% á gastronomía, acaban de asinar unha acordo para dar …
A Consellería do Medio Rural publica este mércores no Diario Oficial de Galicia (DOG) unha ampliación de orzamento de 79.790 euros para as axudas á …
O concello lucense de Láncara celebra dende este sábado e ata o luns, 1 de maio, a súa tradicional Feira Degustación de Tenreira Galega. A cita exalta este …
Padriñán é unha parroquia de Sanxenxo que lle dá identidade e nome á maioría dos viños da adega Eidos, tamén ubicada no lugar. Os viños de Eidos …
O queixo Santo André Xoven, da Denominación de Orixe Protexida Cebreiro, foi elixido mellor queixo novo de vaca de España no Salón Gourmets que estes días …
Pan, froitas, hortalizas, galletas, confituras ou mesmo aceites esenciais. Todos produtos de quilómetro cero, 100% naturais e ecolóxicos, de tempada ou en …