"Debemos facer unha poda de respecto se queremos que as viñas sexan lonxevas"
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Este mediodía entregaronse os premios da XXV Cata dos Queixos de Galicia, que se realizou de xeito conxunto coa entrega da XXI Cata dos Meles. Este ano …
O Pazo de Quián, en Sergude, no concello coruñés de Boqueixón, acolleu esta mañá a entrega dos premios da XXIV Cata dos Queixos e da XX Cata dos Meles de …
Os pais de Juan Carlos Barral, o xerente actual da Queixería Barral, empezaron a súa andaina leiteira nos anos setenta cunhas poucas vacas. Mais a principios …
Esta semana rematou o curso de elaboración e transformación de produtos lácteos que se estaba a impartir no Centro de Formación e Experimentación Agraria …
O Centro de Formación e Experimentación Agroforestal (CFEA) Pedro Murias, de Ribadeo (Lugo), acollerá durante os próximos meses un curso teórico – …
A cooperativa lalinense Cobideza saca ao mercado unha nova gama de queixo artesán baixo a marca “Os Pendellos”. Producirán queixos de denominación de …
O queixo da Denominación de Orixe Tetilla de Lácteos Anzuxao acaba de ser recoñecido co premio Alimentos de España 2019 na modalidade de mellor queixo …
“Sendo rapaz e vendo facer nos queixos a miña avoa, díxome: ‘non comas (só) con queixo… nin comas sen queixo’. Daquela non o entendín, pero …
Malia ser cada vez máis frecuente que as queixarías galegas traten de abrir mercado fóra, unha das asignaturas pendentes dos queixos galegos segue a ser a …
O Queixo Tetilla DOP elaborado pola empresa lucense Queserías Sarrianas acaba de gañar a medalla Super Ouro no World Cheese Awards, o concurso de queixos …
O Consello Regulador da Denominación de Orixe Protexida Queixo Tetilla celebra hoxe o 25 aniversario cun acto no Pazo de Quián, en Sergude (Boqueixón). Con …
A cooperativa dezana Cobideza, que iniciou no 2015 a produción de queixos, vén de acometer estes días a súa primeira exportación, con expectativas de …
O Diario Oficial de Galicia publica este martes o nomeamento do gandeiro Manuel Granja Munín como novo presidente do Consello Regulador da Denominación de …
Evitar intermediarios mediante a venda directa e ter unha relación de ti a ti co consumidor para mellorar a calidade dos seus produtos e adaptarse aos seus …