“Eduardo Peña”, da DO. Ribeiro, elixido Mellor Viño Branco de Galicia , e "Prómine", da DO. Ribeira Sacra, mellor tinto
Os premios das Catas de Galicia entregáronse onte nunha gala en Santiago de Compostela
Os premios das Catas de Galicia entregáronse onte nunha gala en Santiago de Compostela
Coa finalidade de reflexionar sobre a maneira na que se podan os viñedos na actualidade, o asesor vitícola e enxeñeiro agrónomo Julio Prieto ofrece razóns …
A empresa Viveros Vedo, en Vilamartín de Valdeorras (Ourense), é un referente en Galicia na produción e venda de vides de variedades autóctonas galegas. Á …
O Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación promulgou senllas ordes que homologan os contratos tipo de compravenda de uva destinada á súa …
Chega a época de poda da vide e viaxamos ata Cambados para falar con Joaquín Martínez Rodiño, técnico de campo de Adegas Martín Códax. Joaquín é un …
A formación dos e das diferentes profesionais implicadas no mundo da viticultura é un elemento necesario de cara a afrontar os problemas creados polos …
A Consellería do Medio Rural organiza un taller práctico sobre enxerta na vide. Terá lugar o vindeiro venres, 7 de xullo, nas instalacións da Estación de …
LAINCO presentou o seu máis recente produto de formulación exclusiva. Trátase de SIVAR GOLD®, funxicida desenvolvido para ofrecer unha solución eficaz no …
A adega Pazo de Señoráns, en Meis (Pontevedra), e a empresa Hifas da Terra levaron a cabo nos últimos tres anos o proxecto Sanavid, co que procuraron …
As afeccións fúnxicas da madeira da vide son unha das principais ameazas para os viñedos na actualidade. As enfermidades de Petri e do Pé negro, nos …
A agricultura de conservación, cun mínimo laboreo, apórtalle vantaxes ó solo como a reducción da erosión. Tamén contribúe a manter máis carbono no …
O Servizo de Explotacións Agrarias organiza unha xornada técnica sobre o uso sustentable de produtos fitosanitarios na viña. O obxectivo da sesión é …
Os tratamentos fitosanitarios están presentes no día a día do viñedo para facer fronte a problemáticas como o aumento excesivo da vexetación herbácea, a …
Os coñecidos como viños de xeo, normalmente viños doces, elabóranse a partir de uvas que se vendiman conxeladas, de forma natural, na propia cepa. En …
A Fundación Juana de Vega programou tres cursos dirixido ás persoas que se queiran formar na froiticultura e na viticultura e enoloxía. As actividades, para …