Nacen os Premios Semente para recoñecer as mellores iniciativas no sectores da pataca e do cereal en Galicia
O próximo 26 de marzo, Xinzo de Limia acollerá a primeira edición dos Premios Semente, un evento que ten como obxectivo poñer en …
O próximo 26 de marzo, Xinzo de Limia acollerá a primeira edición dos Premios Semente, un evento que ten como obxectivo poñer en …
Coa finalidade de reflexionar sobre a maneira na que se podan os viñedos na actualidade, o asesor vitícola e enxeñeiro agrónomo Julio Prieto ofrece razóns …
A empresa Viveros Vedo, en Vilamartín de Valdeorras (Ourense), é un referente en Galicia na produción e venda de vides de variedades autóctonas galegas. Á …
O Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación promulgou senllas ordes que homologan os contratos tipo de compravenda de uva destinada á súa …
Chega a época de poda da vide e viaxamos ata Cambados para falar con Joaquín Martínez Rodiño, técnico de campo de Adegas Martín Códax. Joaquín é un …
A formación dos e das diferentes profesionais implicadas no mundo da viticultura é un elemento necesario de cara a afrontar os problemas creados polos …
A Consellería do Medio Rural organiza un taller práctico sobre enxerta na vide. Terá lugar o vindeiro venres, 7 de xullo, nas instalacións da Estación de …
LAINCO presentou o seu máis recente produto de formulación exclusiva. Trátase de SIVAR GOLD®, funxicida desenvolvido para ofrecer unha solución eficaz no …
A adega Pazo de Señoráns, en Meis (Pontevedra), e a empresa Hifas da Terra levaron a cabo nos últimos tres anos o proxecto Sanavid, co que procuraron …
As afeccións fúnxicas da madeira da vide son unha das principais ameazas para os viñedos na actualidade. As enfermidades de Petri e do Pé negro, nos …
A agricultura de conservación, cun mínimo laboreo, apórtalle vantaxes ó solo como a reducción da erosión. Tamén contribúe a manter máis carbono no …
O Servizo de Explotacións Agrarias organiza unha xornada técnica sobre o uso sustentable de produtos fitosanitarios na viña. O obxectivo da sesión é …
Os tratamentos fitosanitarios están presentes no día a día do viñedo para facer fronte a problemáticas como o aumento excesivo da vexetación herbácea, a …
Os coñecidos como viños de xeo, normalmente viños doces, elabóranse a partir de uvas que se vendiman conxeladas, de forma natural, na propia cepa. En …
A Fundación Juana de Vega programou tres cursos dirixido ás persoas que se queiran formar na froiticultura e na viticultura e enoloxía. As actividades, para …