Mónica Brey, un exemplo de profesionalización no sector da mazá de sidra
A crise e un moi pequeno proxecto familiar foron os que impulsaron a Mónica Brey a dedicarse á produción de mazá para a sidra. A …
A crise e un moi pequeno proxecto familiar foron os que impulsaron a Mónica Brey a dedicarse á produción de mazá para a sidra. A …
Este fin de semana, 6 e 7 de Abril, celébrase en Vilalba (Lugo) unha cita ineludible para os amantes da gastronomía galega, e máis concretamente do queixo: …
Este mediodía entregaronse os premios da XXV Cata dos Queixos de Galicia, que se realizou de xeito conxunto coa entrega da XXI Cata dos Meles. Este ano …
Este fin de semana, 2 e 3 de abril, celébrase na localidade lucense de Vilalba a xa tradicional Festa do Queixo de San Simón da Costa. Co apoio do Concello e …
O Pazo de Quián, en Sergude, no concello coruñés de Boqueixón, acolleu esta mañá a entrega dos premios da XXIV Cata dos Queixos e da XX Cata dos Meles de …
Chourizo con verza galega, chacina e queixo San Simón, luras na súa tinta, salmón afumado e queixo do Cebreiro, lacón de porco celta con grelos, …
O mel e o queixo casan ben e quizais por iso cando Cristina Román e Iván Díaz decidiron xuntar as súas vidas apostaron tamén por xuntar estes dous …
Esta semana rematou o curso de elaboración e transformación de produtos lácteos que se estaba a impartir no Centro de Formación e Experimentación Agraria …
A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), impulsará un novo proxecto de I+D para avaliar pezas do queixo …
O Centro de Formación e Experimentación Agroforestal (CFEA) Pedro Murias, de Ribadeo (Lugo), acollerá durante os próximos meses un curso teórico – …
Daniel Pérez viu nacer a Denominación de Orixe San Simón da Costa. Os seus pais, Fernando e Brígida, tiñan 25 vacas e decidiron complementar a produción …
Este fin de semana celébrase na vila lucense de Vilalba a XXIV Feira do queixo DOP San Simón da Costa, un produto cada vez máis valorado tanto no mercado …
O queixo Don Crisanto, elaborado pola queixería do mesmo nome, ubicada en Vilalba (Lugo), logrou a maior puntuación de tódalas pezas participantes no …
En 2016 o Consello Regulador da Denominación de Orixe San Simón da Costa certificou un total de 454.901 quilos deste produto, o que supón un incremento do …
A vila lucense de Vilalba acolle este fin de semana, 1 e 2 de abril, a XXIII Festa do queixo de San Simón da Costa, na que o público asistente poderá …