A horta urbana de 20 metros cadrados que é seguida por 1 millón de persoas
Vivir en zona urbana ou contar con pouco espazo arredor dunha vivenda non impide comer produtos cultivados e colleitados por un mesmo. …
Vivir en zona urbana ou contar con pouco espazo arredor dunha vivenda non impide comer produtos cultivados e colleitados por un mesmo. …
“Até a crise do 2010 traballei no sector da construción, primeiro en Vigo, logo en Lugo e finalmente en Sarria. Vinme achegando”, conta Lourdes …
“Polas festas a xente do pobo viña aquí ao noso forno a cocer e elaborar os seus doces para lles ofrecer nas súas casas aos seus convidados. Agora a …
“Noutras especies son habituais os programas de selección e mellora xenética, pero coas abellas en Galicia pouco se ten feito ata agora”, explica Manuel …
Fai “pastelería rustica”. Así é como define Roberto Díaz Mourelo o tipo de doces que elabora no seu obrador de Quiroga. “É a pastelería …
Desde 1999, o Grupo de Aerobioloxía e Apicultura da Universidade de Vigo é o encargado de analizar cada ano nos seus laboratorios na Facultade de Ciencias do …
Hai arredor de ano e medio que Estefanía Fernández e Xosé Filloy regresaron a Silleda (Pontevedra) a súa vila natal, dende as Antípodas. Levaban xa 13 na …
O coronavirus cambiou hábitos de consumo e de compra. Cunha poboación máis concienciada coa saúde, a demanda de produtos naturais coma os que producen as …
O mel de Galicia é todo un referente dentro e fóra de España como produto de calidade diferenciada. Isto cobra aínda máis sentido se nos achegamos aos …
O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) distinguiu na sétima edición dos Premios Galicia Alimentación seis proxectos destacados pola súa innovación e …
Comeza a haber nenos e nenas en Galicia que non teñen aldea. O éxodo rural e a urbanización da poboación desconectou ás novas xeracións da produción de …
“Os meus bisavós, os meus avós e os meus pais tiñan abellas. Eu empecei con 2 colmeas e ata agora, que traballo 600”. David explica con naturalidade o …
A Praza de Abastos de Lugo e o Mercado Municipal de Quiroga Ballesteros son dúas instalacións ubicadas en pleno centro da cidade que levaban anos en …
“Toda a familia somos panadeiros. A que empecei fun eu no ano 85 e hoxe hai 3 xeracións facendo pan en 3 panaderías distintas”, resume Concha …
Cando unha colmea está forte, o natural é que saia un enxamio. Algo parecido lle pasou a Uxío Veiga. Para David, o seu fillo, as abellas son o que as vacas …