Listaxe de queixos galegos premiados no Concurso Gourmets 2025
O queixo azul galego Savel, elaborado con leite de vaca en Chantada pola gandería Airas Moniz, alzouse co premio super ouro a categoría …
O queixo azul galego Savel, elaborado con leite de vaca en Chantada pola gandería Airas Moniz, alzouse co premio super ouro a categoría …
O proxecto EDIH DATAlife, financiado polo programa Dixital Europe, busca posicionar a Galicia como un referente europeo na implantación de tecnoloxías …
No verán do 2022, Diego e Xoel, dous rapaces de Becerreá decidiron iniciar o proxecto Mel da Colmea. A primeira toma de contacto foi cos avós, que …
BioCultura A Coruña 2025, do 7 ao 9 de marzo en ExpoCoruña, será unha vez máis o epicentro da revolución agroecolóxica galega e do ecoturismo. Ángeles …
A área de Rural da Vicepresidencia da Deputación de Lugo valorizará as carnes e produtos derivados de razas autóctonas co programa Un gusto de rural, un …
O domingo de Entroido está marcado no calendario gastronómico galego como o día da androlla. Todos os anos nesta data o concello lucense de Navia de Suarna …
No ano 2022 Jesús Alejandro Morales chegou desde Venezuela a Galicia co obxectivo de continuar exercendo como veterinario e buscar un futuro mellor para el e …
Vivir en zona urbana ou contar con pouco espazo arredor dunha vivenda non impide comer produtos cultivados e colleitados por un mesmo. Con este obxectivo, o …
O apicultor David Liñares, organizador en colaboración con o Concello de Lalín, presentou esta mañá, acompañado do concelleiro Avelino Souto, a cuarta …
Coa convulsa situación que se está vivindo neste momento debido ao cambio climático e as enfermidades que afectan aos castiñeiros, a unión entre o sector …
A vespa velutina chegou a Italia case ao mesmo tempo que a Galicia e a praga estendeuse tamén con rapidez por todo o territorio, o que levou aos apicultores …
A loita contra a vespa velutina é unha competencia autonómica pero non todas as comunidades se están a tomar o problema co mesmo nivel de implicación. …
Os datos oficiais confirman que este ano non foi favorable para a vespa velutina, que sufriu un retroceso en todo o territorio galego. A empresa pública …
A Indicación Xeográfica Protexida (IXP) Mel de Galicia é unha das 38 Experiencias de Calidade promovidas pola Axencia Galega da Calidade Alimentaria, …
José María Bello, Chema, é apicultor e delegado de AGA na comarca do Morrazo. Nada máis chegar a velutina á súa zona, el e outros compañeiros foron dos …