A suba dos prezos dos alimentos en España no último ano sitúase na media europea
A comida encareceuse nos supermercados europeos unha media dun 17,1 % durante o 2022, en tanto en España o aumento foi do 18,7 %
A comida encareceuse nos supermercados europeos unha media dun 17,1 % durante o 2022, en tanto en España o aumento foi do 18,7 %
Hoxe déronse a coñecer os gañadores da XXI Cata dos Meles de Galicia, unha entrega de premios celebrada de forma conxunta coa XXV Cata dos Queixos de …
A marca de garantía Galicia Calidade celebrou hoxe os seus 25 anos de vida nun evento que se desenvolveu na Cidade da Cultura (Santiago de Compostela). O …
Por cuarto ano a Asociación Galega de Apicultura-AGA convocou o Concurso Meles Cinco Estrelas. O comité de cata estivo presidido por Noela Torres, técnica …
“Empezamos no ano 1998. Fixérase a primeira Festa da Androlla e resulta que non había androllas para vender porque facíanse tradicionalmente nas casas, …
O Diario Oficial de Galicia (DOG) vén de publicar a resolución da Consellería do Medio Rural cos beneficiarios das axudas para os investimentos en …
Este traballo determina a viabilidade de empregar a selección de Apis mellifera como método de loita complementario contra o ácaro Varroa destrutor e a …
Representantes de varias queixerías de Galicia puxéronse en contacto con Campo Galego para denunciar a venda en supermercados de “queixo falso” de barra …
A produción de mel leva varios anos sendo frouxa en Galicia e este 2022 non será unha excepción. A seca e os incendios forestais do verán, o ataque máis …
O selo Galicia Calidade é o exemplo dun caso de éxito que pode dicirse, en certo sentido, que se foi das mans. Naceu hai 25 anos como unha marca de garantía …
A Agrupación Apícola de Galicia acaba de publicar unhas recomendacións para o manexo das colmeas despois dun incendio, unha situación que afecta a moitos …
O consumo e a creación de granxas de insectos está a abrirse camiño en Europa nos últimos anos. Mentres que en continentes como o asiático é habitual o …
Os últimos meses están a ser críticos para a maioría das queixerías galegas e algunhas delas mesmo comezan ter dúbidas sobre a viabilidade da súa …
Logo das turbulencias vividas nos últimos meses, o sábado pasado a Asociación Galega de Apicultura (AGA), celebraba en Arzúa unha asamblea extraordinaria …
Logo de anos de traballo e xestión, este mércores comezaron a venderse as primeiras pezas de pan baixo o selo da Indicación Xeográfica Protexida (IXP) Pan …