"Se aplicamos na viña tratamentos abusivos de cobre estamos empobrecendo o solo"
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
O cambio climático beneficiará en xeral ao cultivo da vide en Galicia, grazas á diminución das xeadas, das enfermidades fúnxicas e ao aumento da …
O Sindicato Labrego Galego e a COAG, co apoio do Ministerio de Agricultura a través da Fundación Biodiversidade, organizan unha xornada formativa en Castrelo …
O cambio climático, orixinado en boa medida polas altas concentracións de dióxido de carbono na atmósfera, sitúa os ecosistemas forestais no centro de …
De aquí ó ano 2.100, o clima probablemente rexistrará aumentos medios de temperatura de entre 2 e 6 graos centígrados. A suba da temperatura pode ser …
Cando un incendio forestal acada a intensidade suficiente para pasar do mato a prender na copa dunha árbore, o risco do lume aumenta, pois en condicións de …
Regar o viñedo en Galicia? No país dos mil ríos parece unha contradición achegar auga ás cepas, unha práctica que se asocia máis á viticultura de …
Que pegada de carbono xera cada quilo de carne de vacún producido en Galicia? Ese foi o punto de partida dun traballo de investigación do Centro Tecnolóxico …
A Denominación de Orixe Queixo San Simón da Costa resultou galardonada este ano co XV Premio Aresa de Desenvolvemento Rural, un recoñecemento que trata de …
Seis universidades europeas, entre elas a Universidade de Santiago (USC), e a sociedade cooperativa Feiraco participan nun proxecto agroalimentario europeo que …