Nacen os Premios Semente para recoñecer as mellores iniciativas no sectores da pataca e do cereal en Galicia
O próximo 26 de marzo, Xinzo de Limia acollerá a primeira edición dos Premios Semente, un evento que ten como obxectivo poñer en …
O próximo 26 de marzo, Xinzo de Limia acollerá a primeira edición dos Premios Semente, un evento que ten como obxectivo poñer en …
Lactalis Compras e Subministros, a unidade de negocio de Lactalis España responsable da recollida de leite, asinou un convenio de colaboración coa Estación …
InnovaWood é unha asociación sen ánimo de lucro con sede en Bruxelas fundada no 2007, con ao redor de 60 organizacións integrantes en 28 países. A súa …
SAT Vila Alborés, ubicada no lugar de Vilaferreiros, no concello de Mazaricos, é unha das explotacións leiteiras máis grandes de Galicia. Moxen neste …
Dende hai pouco máis dun ano, o presidente da Denominación de Orixe Ribeira Sacra é Antonio Lombardía, un viticultor e adegueiro. A súa candidatura, que …
A Sociedade Española de Ciencias Hortícolas, a Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (EVEGA) e a Universidade de Santiago de Compostela (EPSE-Lugo) …
Galicia padeceu unha das primaveras máis chuviosas desde que hai rexistros e afronta un verán que se prevé máis seco e caloroso do normal. Así o adiantou …
Os efectos do cambio climático fánse notar na agricultura, obrigando a evolucionar as metodoloxías empregadas para adaptarse ás novas condicións …
Unha das claves para lograr altas producións nunha explotación leiteira está na alimentación do gando. Pero de nada serve ofrecer ás vacas unha ración …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse a unha parte das …
Unha das claves para lograr altas producións nunha explotación leiteira está na alimentación do gando. Pero de nada serve ofrecer ás vacas unha ración …
O Consello da Xunta avanzou esta semana as liñas do mercado voluntario de carbono que quere crear o Goberno autonómico no 2024. O sistema consistirá nunha …
“Nos últimos anos comprobouse unha tendencia ao aumento do grao medio do viño e, aínda que é máis difícil ter datos, tamén se observa un incremento do …
A brotación forzada das xemas para obter unha colleita é unha técnica xa con certa rodadura nos viñedos desde 2012, pero agora o investigador da …
A necesidade de adaptarse aos novos retos que supón o cambio climático levou á Misión Biolóxica de Galicia a iniciar investigacións en relación á …