Cítricos Rías Baixas, un cultivo insólito que se revela exitoso en Galicia
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A gandería, igual que outros sectores que producen gases de efecto invernadoiro, enfróntase nos próximos anos ó reto de reducir as súas emisións. En …
O agro encara un triple reto ligado ó cambio climático. O quecemento do planeta ameaza con reducir as producións agrarias, se ben a demanda de alimentos …
Os apoios que a UE lle vén prestando a agricultores e gandeiros a través da Política Agraria Común (PAC) darán un novo xiro a partir do 2020. A Comisión …
A produción de mazá de sidra en Galicia, a principal comunidade produtora do Estado, prevese que caia este ano ata un 70%. As causas débense á coincidencia …
Cal é a capacidade de resistencia dos carballos a fenómenos meteorolóxicos extremos, como as secas? Unha tese realizada na Escola Politécnica Superior de …
Bernardo Estévez Villar é viticultor por elección e por vocación. E iso nótase na sabedoría e cariño con que fala da viticultura no Ribeiro, a …
O cambio climático beneficiará en xeral ao cultivo da vide en Galicia, grazas á diminución das xeadas, das enfermidades fúnxicas e ao aumento da …
O Sindicato Labrego Galego e a COAG, co apoio do Ministerio de Agricultura a través da Fundación Biodiversidade, organizan unha xornada formativa en Castrelo …
O cambio climático, orixinado en boa medida polas altas concentracións de dióxido de carbono na atmósfera, sitúa os ecosistemas forestais no centro de …
De aquí ó ano 2.100, o clima probablemente rexistrará aumentos medios de temperatura de entre 2 e 6 graos centígrados. A suba da temperatura pode ser …
Cando un incendio forestal acada a intensidade suficiente para pasar do mato a prender na copa dunha árbore, o risco do lume aumenta, pois en condicións de …
Regar o viñedo en Galicia? No país dos mil ríos parece unha contradición achegar auga ás cepas, unha práctica que se asocia máis á viticultura de …
Que pegada de carbono xera cada quilo de carne de vacún producido en Galicia? Ese foi o punto de partida dun traballo de investigación do Centro Tecnolóxico …
A Denominación de Orixe Queixo San Simón da Costa resultou galardonada este ano co XV Premio Aresa de Desenvolvemento Rural, un recoñecemento que trata de …