"Se aplicamos na viña tratamentos abusivos de cobre estamos empobrecendo o solo"
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), organiza un curso de aplicador e manipulador de produtos …
O concello de Mondariz (Pontevedra) acollerá este mes de agosto un curso de iniciación e mellora para as ganderías de ovino e cabrún. A formación está …
Ribadeo e Monforte de Lemos (Lugo) acollerán dúas das accións divulgativas e formativas sobre o aproveitamento resineiro que acaba de aprobar a Axencia …
O Recinto Feiral de Curtis acollerá o vindeiro 14 de marzo as IV Xornadas do Rural que desta volta consistirán nunha xornada monográfica sobre as distintas …
A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega), dependente da Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal), organiza o próximo martes, 19 de …
O Centro de Investigación Forestal (CIF) de Lourizán e a Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal) organizan este xoves 14 de novembro unha xornada …
Nos anos 70, os datos oficiais apuntaban a que Galicia contaba con 22.000 cabalos bravos nos montes. Hoxe, segundo indican os expertos, este número reduciuse …
A Consellería de Medio Rural presentou no Parlamento de Galicia as liñas xerais dos seus orzamentos para o 2020, no que contarán con case 540 millóns de …
A unión de tres produtores de faba da Mariña, Alfonso Cartoy, de Santo Tomé, en Lourenzá; Rocío Maseda, de Vilamor, en Mondoñedo; e Jesús Monasterio, de …
A iniciativa conxunta posta en marcha polos produtores, o Concello e os hosteleiros para poñer en valor desde o punto de vista comercial e turístico os …
O Hotel Monumento San Francisco, de Santiago de Compostela, acolleu este martes a gala de entrega dos galardóns da XXI Cata dos Queixos de Galicia e XVII Cata …
Manuel Rodríguez Vázquez é director dende hai uns seis meses da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), un organismo dependente da Consellería de …
Un grupo de técnicos e gandeiros de vacún de leite de Irlanda visitaron esta semana diversas explotacións galegas para coñecer o sector lácteo galego. A …