Ás portas da última fin de semana de setembro, das 93 adegas acollidas á Denominación de Orixe Ribeira Sacra que vendiman nesta campaña, 58 xa completaron os traballos. Porén, 35 adegas están nestes días vendimando e, a diferenza doutros anos, non queda ningunha adega por comezar. Cómpre recordar que o ano pasado, a 30 de setembro, aínda había adegas pendentes de comezar coa vendima na demarcación.
Os datos manexados pola DO esta semana apuntan que xa levan recollidos uns 3.496.411 quilos de uva. Predomina o Mencía, variedade da que colleitaron polo momento uns 2.809.318 quilos. Entre as castes tintas séguelle a Garnacha con 82.783 quilos, o Merenzao con 51.022 quilos. Variedades coma o Caíño contabilizan uns 26.432 quilos, o Brancellao 25.461 quilos e de Araúxo acadáronse xa 19.497 quilos. As variedades máis escasas son Mouratón ( con 3.365 quilos) e Grao Negro, do que se apañaron, polo de agora, 50 quilos.
Nas castes brancas, o Godello é a variedade máis popular e xa se levan recollidos 338.708 quilos, séguelle Albariño da que se contabilizan 62.789 quilos e Treixadura con 35.514 quilos. Porén, o resto de variedades brancas non chegan aínda ós 10.000 quilos. Así, de Dona Branca cóntanse 6.653 quilos, de Branco Lexítimo uns 4.272 quilos, de Torrontés 3.060 quilos e de Loureira acadáronse 2.511 quilos polo de agora.
Esta campaña, dende o Consello Regulador prevén recoller unha menor cantidade de uva que noutras vendimas, porén a uva presenta un estado sanitario óptimo. Os traballos de recollida estanse desenvolvendo este ano entre as medidas de seguridade necesarias para a prevención do Covid-19.