Record de colleita na D.O. Monterrei, con 5,7 millóns de quilos de uva

Publicidade

vendima monterrei vertical

Por terceiro ano consecutivo, a denominación de orixe de Monterrei supera as súas cifras históricas de colleita, acadando este ano os 5.717.465 quilos de uva recolectados. O consello regulador explica os excelentes resultados nas boas condicións meteorolóxicas que acompañaron a campaña.

“Houbo escasez de precipitacións e altas temperaturas, o que adiantou o inicio da colleita ó mes de agosto. Iso permitiunos a recolección gradual das variedades segundo o seu punto óptimo de maduración. Por outro lado, o estado fitosanitario da uva foi perfecto”, explica a presidenta do Consello Regulador, Lara da Silva.

A vendima comezou o 27 de agosto coa adega Pazo das Tapias e concluíu o 30 de setembro, sendo as adegas Franco Basalo e Triay as últimas en pechar o periodo de recolección de uva.

A presidenta do Consello Regulador tamén destacou a “vendima atípica” que viviu a denominación por mor da Covi-19. “Desde o inicio da pandemia, o Consello Regulador priorizou a atención, servizo e seguridade do noso persoal e dos nosos asociados, pero prevención e seguridade non están reñidas co traballo duro. Agora axiña comezaremos outra etapa, que se centrará na promoción da nova añada para favorecer as oportunidades de venda dos nosos asociados”.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información