14 de setembro, data recomendada para o inicio oficial da vendima na D.O. Ribeira Sacra

Publicidade
14 de setembro, data recomendada para o inicio oficial da vendima na D.O. Ribeira Sacra

O pleno do Consello Regulador da D.O. Ribeira Sacra reuníase a última hora deste 31 de agosto para decidir a data recomendada para o inicio xeneralizado da vendima na Denominación de Orixe.

Para iso téñense en conta os datos dos controis de maduración, que técnicas do Consello Regulador realizaron en parcelas representativas das cinco subzonas da D.O. (Amandi, Chantada, Ribeiras do Sil, Ribeiras do Miño e Quiroga-Bibei) e con todas as variedades de uva acollidas á mesma.

Veedores contratados especialmente para a vendima polo Consello Regulador realizan controis de produción en todos os viñedos acollidos á Denominación de Orixe, para corroborar que a produción real corresponda coa que cada viticultor ten asignada na súa carta de produción. A maiores persoal do SEAGA contratado a través do AGACAL realiza controis tanto en adegas como en viñedos. Así mesmo o Consello Regulador coordina cos corpos e forzas de seguridade do Estado a prevención de entrada de uva foránea para garantir a procedencia das uvas que entran nas adegas acollidas á Denominación de Orixe.

O pleno decidiu como data oficial para esta campaña, o 14 de setembro, prolongándose previsiblemente a recollida da uva ata outubro. O pasado ano a data oficial foi o 15 de setembro e finalizaba a vendima despois de 47 días de recollida nos que se alcanzaron os 6.092.707 quilos.

Desde o pasado día 22 de agosto algunhas adegas realizan traballos puntuais de vendima, a día de onte hai 16 adegas realizado traballos de vendima, tendo recolleitos ata o momento máis de 221.000 quilos de uva,
principalmente Godello con 103.850 quilos. Séguenlle:

Mencía, 66.826 quilos
Albariño, 23.875 quilos
Treixadura, 14.153 quilos
Merenzao, 8.477 quilos
Brancellao, 2.350 quilos
Blanco Lexítimo, 744 quilos
Garnacha, 719 quilos
Caíno, 100 quilos
Tempranillo, 50 quilos

Durante os próximos días, viticultores e adegueiros, estarán pendentes da climatoloxía para decidir como planean a súa vendima.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información