Este domingo, 22 de novembro, celebrarase no concello lucense de Muras a I Feira do Mel de Montaña. O evento celebrarase na praza de Viveiró, a carón de Casa Cándida, e contará cun amplo programa de actividades que inclúe exposicións, obradoiros, divulgación e un show-coocking xentileza de Álvaro Villasante, do Restaurante Paprica, e membro do Grupo Nove.
Desde o concello de Muras destacan que “o mel producido aquí, en plena Serra do Xistral, é de extraordinaria calidade, polo que decidimos poñela en valor dándoa a coñecer a través desta feira”. Actualmente hai 25 explotacións apícolas dadas de alta en Muras, constituíndo un complemento económico á gandería.
A feira comezará ás 10:00 da mañá e nela haberá postos de venda de mel e de produtos relacionados coa apicultura; postos de queixo de San Simón dá Costa; artesáns da Terra Chá que expoñerán os “meleiros”, os utensilios de madeira para quitar o mel. Ademais, a Casa do Mel de Goente realizará un curso de elaboración de candeas para o público infantil; e para os maiores haberá charlas sobre a Vespa Velutina ou sobre como construír alzas.
Pulpeira, magosto e actuación musical
Pola súa banda, Álvaro Villasante, do Restaurante Paprica, e membro do Grupo Nove, realizará un Showcooking con distintas receitas que teñen o mel como ingrediente común.
Ademais, para comer haberá postos de empanadas, embutidos e licores, así como unha pulpeira. O Concello de Muras instalou unha carpa na mesma praza, en caso de choiva.
E a partir das cinco da tarde está previsto un magosto, con queimada e actuación musical incluídas.
Ademais, o concello porá a disposición dos seus veciños un servizo gratuíto de autobús para facilitarlle a asistencia á I Feira do Mel de Montaña
Podes consultar o horario e percorrido do autobús, así como o programa de actividades nesta ligazón.