Tofu Landeira, unha aposta galega polas proteínas vexetais do campo ó prato
O tofu é un alimento vexetal cunha base proteica moi interesante, xa que a súa cadea de aminoácidos é idéntica á da proteína animal. …
O tofu é un alimento vexetal cunha base proteica moi interesante, xa que a súa cadea de aminoácidos é idéntica á da proteína animal. …
O Sindicato Labrego Galego elixiu a parroquia de Tabeirós (A Estrada) para celebrar o seu Congreso de Horta, Froita e Flor, evento que se celebra cada catro …
Teresa Millán Valenzuela é a actual secretaria da Asociación Española de Leguminosas. Acaba de participar no Simposio internacional de Cultivos Proteicos, …
O Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo, ven de publicar unha guía de “Variedades autóctonas de tomates de Galicia”, obra de Alfredo Taboada …
A avelaíña do tomate, ou Tuta absoluta, é unha praga orixinaria de Sudamérica, e que no estado apareceu por primeira vez no Levante español no ano 2007, e …
Didier Bazile é un dos maiores expertos mundiais na quinoa, un pseudocereal orixinario dos Andes que na actualidade é considerado un superalimento polas …
Poñer en valor un produto, o pemento de Herbón, cunha longa e rica historia de cultivo nesta parroquia de Padrón, e conseguir que o consumidor o diferencie …
O millo doce é a segunda hortaliza máis popular en Estados Unidos, onde se cultivan máis de 230.000 hectáreas distribuídas polos 50 estados. En España …
O respecto ao medio ambiente e o cumprimento das boas prácticas no uso de produtos fitosanitarios están cada vez máis asentadas entre os agricultores …
Forvi é unha tenda cooperativa que nace no ano 2008 a partir da unión de catro cooperativas dos sectores da viña (Martín Códax e Paco y Lola) e da horta …
A Xunta de Galicia, a través do servizo de información agrometeorolóxica de Meteogalicia, ven de emitir un aviso fitosanitario por diversas enfermidades que …
Abril, ao igual que marzo, foi un mes cálido e con precipitacións inferiores aos valores normais para esta época do ano en Galicia. Este é o balance que se …
A Comisión Europea está cada vez máis interesada en recuperar os cultivos proteicos (lentellas, chícharos, fabas, feixóns ou garavanzos) no territorio …
O mes de maio é un mes de máis luz e calor que, combinadas coa humidade das últimas choivas, fará que os nosos cultivos medren con forza. Tamén medrarán …
Estamos a piques de comezar a campaña do pemento de Herbón (Capsicum anuum L) do ano 2015. Desde un punto de vista agronómico baixo esta denominación …