Data inicio: 12/07/2021
Data fin: 16/07/2021
Lugar: Verís (Irixoa - A Coruña)
A Axencia Galega de Calidade Alimentaria (AGAGAL), en colaboración coa Asociación de Desenvolvemento Rural Mariñas-Betanzos organiza o curso “Iniciación e mellora da gandería de vacún de carne”.
A formación, impartida por Beealia, desenvolverase do 12 ó 16 de xullo en horario de 9.00 a 14.00 horas, polo que contará con 25 horas lectivas. O curso impartirase no local social de Verís, en Irixoa (A Coruña).
As xornadas están destinadas a agricultores en activo, persoas con solicitude de incorporación á actividade agraria, así como persoas en idade laboral e menores de 60 anos con expectativas de incorporación ao sector primario.
No curso abordaranse os seguintes contidos:
- Situación do sector vacún de carne (Mundo – Galicia)
- Razas de vacún de carne
- Alimentación dos rumiantes e requirimentos nutricionais
- Reprodución (fisioloxía e manexo reprodutivo)
- Sistemas de produción en Galicia
- Cebo de xatos (dentro e fóra)
- Comercialización: opcións e estratexias
- Sanidade (conceptos básicos)
- Clima e Cambio Climático
- Solo e planta (coñecementos básicos)
- Manexo, implantación e fertilización de pradeiras (convencional e ecolóxico)
- Instalacións básicas para o manexo do gando (casos prácticos)
- O lobo e a gandería de vacún de carne
- Actores ao redor da gandería (OACs, asesores, inspectores, veterinarios, insumos, …)
- Axudas básicas (INC/PM, PB/PV, Agroamb, ZLN, Prevención, … Nova PAC)
- Conta de explotación
- Visita a unha gandería para a posta en práctica dos coñecementos adquiridos ao longo do curso
- Avaliación do curso
Inscrición
As solicitudes deberán ser presentadas pola persoa interesada en participar no curso, preferentemente na Asociación de Desenvolvemento Rural Mariñas-Betanzos, empregando o seguinte formulario. Tamén se pode remitir ó correo diego.miranda@marinasbetanzos.gal. Ademais, os interesados poderán matricularse a través da sede electrónica da Xunta, mediante o procedemento PR004A.
Esta actividade está enmarcada no Plan de Formación ao Agro Galego 2021, impulsado pola Consellería do Medio Rural, co obxectivo de apoiar e promover a competitividade do sector agrario en Galicia.