“Eduardo Peña”, da DO. Ribeiro, elixido Mellor Viño Branco de Galicia , e "Prómine", da DO. Ribeira Sacra, mellor tinto
Os premios das Catas de Galicia entregáronse onte nunha gala en Santiago de Compostela
Os premios das Catas de Galicia entregáronse onte nunha gala en Santiago de Compostela
O valor da produción de carne de vacún en España no ano 2024 aumentou un 12 % con respecto ao exercicio anterior e alcanzou 4.452 millóns de euros. Este …
A produción da carne de vacún en España creceu un 15 % no ano 2024 e alcanzou un total de 4.641 millóns de euros, segundo datos analizados nunha reunión …
Nos fogares españois mercouse máis carne durante o 2023 e en concreto, máis carne de polo e de porco, segundo se extrae do último informe elaborado polo …
O Sindicato Labrego Galego levará a cabo durante o vindeiro mes de febreiro unha campaña informativa polas principais comarcas agrogandeiras galegas para …
A decisión da Xunta de lanzar unha liña de axudas dirixida ós becerros de Ternera Gallega que se certifiquen en matadeiro exclúe a parte dos animais das …
A Central Agropecuaria de Galicia-Abanca celebrou este martes o seu segundo mercado gandeiro do 2024, cunha boa afluencia. A poxa contou cun total de 794 …
Menos vacas e menos produción de leite, pero con máis valor engadido, da man de lácteos funcionais e sostibles. Tamén un menor consumo de carne de vacún e …
“O que vimos en granxas nestes últimos 3 meses non o viramos nunca antes”. Así de contundente se amosa o veterinario clínico Manuel Morales Gamazo á …
Que cifras de produción e volume de negocio manexa o sector cárnico galego? Son competitivas as industrias cárnicas galegas? Cales son os subsectores máis …
Os máis de trescentos tractores que marcharon este martes polas rúas de Lugo son un bo termómetro da complicada situación que atravesa o vacún …
Hai un problema co xurro en Galicia? “A modo xeral, non”, resposta contundente o enxeñeiro agrónomo Marcos Fuentes Sánchez, da firma Nutrimentos Deza …
A Xunta vén de presentar a Estratexia de dinamización do sector cárnico para o periodo 2022-2030, un documento de planificación para os próximos anos …
A Organización Interprofesional da Carne de Vacún (Provacuno) acaba de renovar a súa xunta directiva durante a celebración en Madrid da súa asemblea …
O consumo mundial de carne seguirá crecendo ó longo da próxima década, pero en Europa a tendencia irá en sentido contrario, pois espérase unha …