Xornada informativa sobre o emprego de fariña de castaña para alimentación animal

Expertos en nutrición animal explicarán en Outeiro de Rei as vantaxes nutricionais da castaña e derivados para o gando.

A Casa da Cultura de Outeiro de Rei acollerá o 21 de outubro un encontro informativo sobre o valor nutricional da fariña de castaña para o gando, sobre todo para os porcos. O acto está organizado por Campolab.

Esta palestra celebrarase coa asistencia de tres relatores. A primeira será a doutora Noemí Echegaray Suárez, doutora en tecnoloxía agroalimentaria e investigadora do CETECA. A súa intervención centrarase na alimentación do porco con castañas e o impacto deste alimento sobre a calidade da carne.

A continuación, a doutora en Bioloxía María Begoña de la Roza Delgado, do SERIDA, explicará a influencia da castaña como alimento complementario para o mantemento dos porcos celtas en réxime extensivo.

Seguidamente, Pablo Antonio Fraga Gontán, enxeñeiro técnico agrícola, realizará a presentación de Campolab, a nova experiencia que deseña produtos alimenticios con base de castaña, sobre todo a fabricación de produtos para mantemento animal, até a revalorización de subprodutos da transformación deste froito.

Xornada Campolab

 

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información