Afouteza, a cidade deportiva do Celta, vístese de Pino de Galicia
Afouteza, a cidade deportiva do Celta de Vigo, constitúe un exemplo dos novos usos que está a gañar a madeira no contexto da …
Afouteza, a cidade deportiva do Celta de Vigo, constitúe un exemplo dos novos usos que está a gañar a madeira no contexto da …
A destrución da cuberta vexetal e a acumulación sobre a superficie do chan de cinzas, que conteñen unha gran cantidade de nutrientes procedentes da …
Tres empresas galegas do sector forestal (Cerna, Seistag e Forescultura) están a desenvolver un proxecto de I+D+i financiado con fondos europeos no que …
A adega Triay é a culminación dunha tradición familiar de coidado do viñedo e de elaboración de viños que se remonta varias xeracións. Puri García, que …
A lei de acompañamento dos presupostos de Galicia, publicada no Diario Oficial de Galicia, trouxo unha sorpresa maiúscula para o sector forestal. A Xunta …
A metade da superficie do monte veciñal galego é xestionada na actualidade pola Xunta a través de convenios coas comunidades propietarias, pero ese panorama …
Cada outono viñan comercializándose en Galicia arredor de 15.000 toneladas de castaña, pero este ano a cifra non pasará das 7.000 – 8.000 toneladas, …
Pasear polos viñedos de Adega Melillas e Fillos é como visitar un museo de como era a viticultura en Galicia hai máis de medio século: cepas de 80 anos de …
O borrador do Plan Forestal de Galicia, que se analizou hoxe no Consello Forestal, presenta unha serie de declaracións de intencións que xeneran dúbidas no …
A industria do taboleiro é unha das grandes consumidoras de madeira en Galicia. Finsa, a principal referencia, destaca a nivel europeo como especialista en …
Hai non moito anos a gran maioría dos viñedos estaban guiados por estacas de madeira de castiñeiro e de acacia, conformando un sistema en equilibrio que, …
A praga da avespiña do castiñeiro, que se detectou por primeira vez en Galicia no 2014, está xa practicamente extendida a toda a comunidade. Para combatir o …
A avespiña do castiñeiro colonizou case por completo Galicia en a penas catro anos. Só quedan libres zonas puntuais da Mariña lucense, do Barbanza e do …
Fernando Molina é a persoa que, por traxectoria, máis e mellor pode falar do monte galego. Chegou a Galicia hai 70 anos para traballar no Centro Forestal de …
Luis Paadín e o seu fillo, Alejandro, son os autores de “As pedras que facían viño”, o primeiro estudo sobre os lagares rupestres de Galicia, onde …