A sección ‘Noticias de empresa’ inclúe informacións de actualidade empresarial, así como as notas de prensa de firmas colaboradoras.

Pascar, o programa de comercialización de carne de vacún de De Heus que ofrece solucións de futuro aos gandeiros

Pascar, o programa de comercialización de carne de vacún de De Heus que ofrece solucións de futuro aos gandeiros

Carlos Bernárdez Domínguez entrou a formar parte de De Heus en setembro en 2007 e viu a evolución da compañía ao longo destes anos, tanto desde o equipo Pascual, como en Núter, acumulando un gran coñecemento da industria cárnica.

Actualmente é o responsable de PASCAR, un programa ao servizo dos clientes de De Heus de todo o territorio nacional, a través do que se comercializan unhas 600 cabezas de gando cada mes. Carlos vive na Estrada (Pontevedra), concretamente na zona gandeira de San Miguel de Cora e as súas xornadas repártense entre visitas aos gandeiros e a xestión dunha loxística que require de gran axilidade e achega de valor engadido.

Como están a afectar as circunstancias da pandemia á comercialización de carne de vacún?
Son momentos complicados, e o sector do vacún tamén se viu afectado. En primeiro lugar, derrubáronse os prezos, o que fai que o cebo industrial de animais cruzados se atope en balance negativo na súa inmensa maioría.

Ademais, modificáronse os ciclos estacionais de comercialización, cunha forte freada dos sacrificios no segundo trimestre do ano. Aínda está por ver o efecto da segunda onda no final do ano, que seguro terá un efecto directo no consumo interno. Fronte a estes cambios, é importante que os gandeiros conten con ferramentas e aliados que acheguen certa estabilidade neste contexto.

“Con PASCAR ofrecemos seguridade de cobro e un asesoramento ao gandeiros respecto ao cebo e a comercialización”

Que ofrece o programa Pascar?
O programa de comercialización de carne de vacún de De Heus está pensado precisamente para proporcionar un marco estable na venda de carne. É un servizo que ten como obxectivo dar saída aos tenreiros dos nosos clientes da forma máis rendible posible.

Con PASCAR ofrecemos seguridade de cobro e un asesoramento ao gandeiros respecto ao cebo e a comercialización. Ademais, o propio programa encárgase da xestión dos sacrificios e do transporte e un prezo de mercado xusto e sen especulación.

Como xurdiu e que necesidades resolve?
PASCAR responde aos principais desafíos no cebo de tenreiros, entre os que se atopan as cada vez máis esixentes demandas dos consumidores de carne, que mostran unha crecente sensibilidade pola trazabilidade dos produtos e o benestar animal. Por iso, PASCAR aposta pola consolidación das certificacións de calidade como CyO “free antibiotic” e IXP, así como o desenvolvemento de propostas de certificación Welfare, que ofrecen aos nosos gandeiros un valor engadido nas canles de vacún que comercializan.

Co programa PASCAR podemos dar resposta á necesidade de agrupar a certificación ante os pagos directos da PAC á carne de calidade, así como de liquidar determinadas desvantaxes para produtores de pequeno volume á hora de asegurar e xestionar a súa comercialización. Por último, serve para garantir o cobro, tendo como obxectivo incentivar o cebo en explotacións de ciclo pechado.

Carlos Bernárdez Domínguez, responsable del programa PASCAR

Carlos Bernárdez Domínguez, responsable del programa PASCAR

Que beneficios achega o programa PASCAR e como se organiza a súa operativa no día a día?
O principal beneficio é a fidelización. Hai clientes que levan máis dunha década no programa, logrando a captación de clientes que necesitan e unha seguridade na venda para pechar o ciclo de produción. Establécense sinerxías cos clientes ao converterse tamén en provedores, e isto permite controlar as variables desde distintos puntos de vista. Hai un gran valor engadido neste servizo, no que se inclúe un acompañamento no día a día, a través do asesoramento do equipo técnico de De Heus sobre alimentación, sanidade, manexo e instalacións, co obxectivo de obter a maior rendibilidade.

Cales son os principais desafíos no cebo de tenreiros no momento actual?
É necesario diferenciar as explotacións industriais das de ciclo pechado. Nas industriais as marxes son moi axustadas e o investimento elevado, principalmente polo prezo do pasteiro e alimentación. Para estas explotacións é moi importante un control minucioso dos índices produtivos e unha gran axilidade, tanto na compra como, sobre todo, na venda.

Para as explotacións de ciclo pechado, o investimento é menor e as marxes son máis folgadas, aínda que é xusto resaltar que o investimento inicial supón un esforzo importante para o produtor. Estas explotacións principalmente requiren dunha seguridade de venda e asesoramento profesional.

 “Un dos retos máis relevantes que ten o sector cárnico por diante é atender e dar resposta a unha preocupación crecente do consumidor e da sociedade achega do benestar animal”

Que tendencias cres que serán máis relevantes no futuro a medio e longo prazo?
Un dos retos máis relevantes que ten o sector cárnico por diante é atender e dar resposta a unha preocupación crecente do consumidor e da sociedade achega do benestar animal. Unha tendencia que veu para quedar. A colaboración entre todos os elos da cadea de valor do sector, as boas prácticas e un esforzo para facer unha comunicación transparente de produtores a clientes, serán as claves para que o vacún de carne saia reforzado deste gran desafío.

Debemos ter en conta que a carne de vacún dificilmente pode competir en prezo con outras carnes. Doutra banda, os consumidores son cada vez máis sensibles respecto dunha produción ética e sustentable, o que determina as súas opcións de compra. Por iso gañan cada vez máis peso as certificacións de benestar animal, de denominación de orixe ou de produción libre de antibióticos como os que ofrecemos aos gandeiros acollidos ao programa PASCAR, que revaloriza as canles que comercializan e supón unha garantía sanitaria para os consumidores.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *