A sección ‘Noticias de empresa’ inclúe informacións de actualidade empresarial, así como as notas de prensa de firmas colaboradoras.

Nanta, primeira empresa de produción de pensos compostos en obter a certificación de seguridade alimentaria FSSC 22000

Nanta, primeira empresa de produción de pensos compostos en obter a certificación de seguridade alimentaria FSSC 22000

Na súa decidida aposta pola calidade, Nanta afiánzase de novo como punta de lanza do seu sector e materializa un novo fito: ser a primeira empresa do noso país en lograr a máxima certificación de seguridade alimentaria, a FSSC 22000, dentro da categoría ‘Production of Feed’, para oito das súas fábricas en España e Portugal.

Estamos ante unha certificación voluntaria de xestión da seguridade alimentaria concedida por AENOR que supón unha ampliación importante do actual sistema, adaptando o mesmo á nova versión da norma ISO 22000 (2018), xunto co cumprimento dunha especificación técnica para os prerrequisitos (ISO TS 22002_6 2016), así como o cumprimento de requisitos adicionais esixidos por FSSC para o sector da alimentación animal.

Para Jesús Lizaso, director de Formulación, Calidade e Nutrición da compañía, “esta certificación, unha das máis esixentes en seguridade alimentaria, achega unha garantía adicional á calidade e seguridade dos nosos produtos en todas e cada unha das diferentes etapas do proceso de produción de pensos, así como na loxística do almacenamento e na entrega”.

“A certificación é unha garantía adicional de calidade e seguridade, tanto no proceso de produción como no almacenamento e na entrega” (Jesús Lizaso, director de Formulación, Calidade e Nutrición de Nanta)

Para a súa obtención, a compañía asumiu unha serie de requisitos adicionais até agora non contemplados, como a ‘Mitigación da fraude alimentaria’ e o ‘Food Defense’, orientados á prevención de accións ou fraudes intencionadas que puidesen comprometer a inocuidade dos alimentos, así como un requisito de ‘Formulación de produtos’, que ten en conta o control de sustancias, nutrientes ou ingredientes, que puidesen ter efectos adversos nos animais ou afectar á seguridade alimentaria.

“Para iso levamos a cabo o que se denomina análise de vulnerabilidade” -continúa o responsable de calidade da compañía- “e implementamos as medidas preventivas oportunas”. O proceso comezou cun procedemento de control, explica, para avaliar os factores de risco e implantar medidas de control adecuadas e efectivas en cada momento, orientadas a facer fronte á fraude alimentaria, incluída a auditoría de toda a cadea de valor, desde os diversos provedores e a súa cadea de subministración, até a integridade dos produtos e os seus envases.

Logo 1 groen BB

Un liderado en materia de seguridade alimentaria que se ve agora reforzado

Na súa procura dunha mellora continua, Nanta involucrou a todos os departamentos e dedicou recursos á formación de todos os seus empregados no manexo e aplicación dos novos protocolos, tarefas e procedementos establecidos para cumprir cos novos estándares de calidade, e así tamén minimizar os riscos da fraude alimentaria que, no seu caso, podería afectar á saúde de consumidores e animais, ademais de producir un impacto negativo sobre a reputación e estabilidade económica das operacións do grupo.

“En definitiva, todos os nosos procesos pasan a ser máis esixentes do que xa eran, sumando requirimentos máis concretos, máis precisos, en prol dun compromiso cada vez maior e máis interiorizado coa seguridade alimentaria”, conclúe Jesús Lizaso.

“Reforzamos a seguridade perimetral e interior das nosas plantas. Só o persoal necesario accede a puntos críticos das instalacións” (Alejandro Reyes, responsable de Operacións de Nanta)

Adicionalmente, Nanta fixo investimentos nas fábricas certificadas, enfocadas á protección das instalacións. “Reforzamos a seguridade perimetral das fábricas, tanto de forma física como desde o punto de vista tecnolóxico, a través de infravermellos, cámaras e lectores de matrículas. No interior das plantas hai máis restricións de acceso e seguridade, instalamos lectores de pegada dactilar e/ou cartóns, a través dos que damos acceso a puntos críticos das instalacións tan só ao persoal estritamente necesario”, engade Alejandro Reyes, responsable de Operacións e Supply Chain Manager de Nanta.

Con esta esta nova certificación, que coincide coa conmemoración do 25 aniversario da obtención da súa primeira certificación de calidade ISO 9001 por AENOR, da que Nanta tamén foi pioneira na súa obtención a nivel nacional, a compañía reforza aínda máis o seu liderado en seguridade alimentaria no sector dos pensos compostos. Ao longo destes primeiros meses de 2021 iranse sumando o resto das plantas.

Acerca de Nanta

LOGO NANTA

Nanta, compañía líder na fabricación e comercialización de pensos compostos na Península Ibérica, comezou a súa actividade en 1968 e desde entón o alto grao de compromiso cos seus clientes e o mundo da produción gandeira en xeral, a tecnoloxía empregada e os seus programas de I+D+i e calidade supuxeron un auténtico motor de avance para este sector industrial. Unha clara vocación e aposta pola innovación que a compañía mantén e manterá no futuro.

Englobada dentro da multinacional Nutreco, Nanta conta con 22 centros de produción dotados de tecnoloxía punta e todos elas certificados na norma ISO 14001 de medio ambiente e OHSAS18000 de prevención de riscos laborais. Caben destacar, sobre todo, a certificación ISO22000 de Xestión da Seguridade Alimentaria e a FSSC 22000, garantías da seguridade e a calidade dos produtos da compañía. No seu portfolio de máis de 200 produtos atópanse alimentos para porcino branco e ibérico, para cunicultura e avicultura, para vacún de carne e de leite, ovino e caprino, e para a alimentación de cans, gatos e cabalos.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información