"Debemos facer unha poda de respecto se queremos que as viñas sexan lonxevas"
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Ence ven de publicar as novas tarifas para a compra de madeira de eucalipto vixentes a partir do 1 de xullo. A principal novidade é que a empresa ofrece unha …
O pasado día 25 celebrouse en Madrid a xornada do Observatorio Español do Mercado do Viño (OeMv) sobre: “Internacionalización do viño español. …
>A calor que se espera que continúe no mes de xullo fará que, para aqueles que dispoñen dun sistema de rega na súa horta, xullo sexa un mes de abundante …
O Consello Superior de Investigacións Científicas (CSIC) nomeou este mes a Elena Cartea González, investigadora científica do CSIC, directora da Misión …
Boa parte da superficie das explotacións agrogandeiras que deixan a actividade pérdese para a agricultura, maiormente porque se forestan ou quedan …
O gasóleo agrícola é un dos principais custos das explotacións gandeiras, chegando a representar sobre o 5% dos custos de produción. Non obstante, a súa …
Humidade do solo e laboreo: tempero Existe unha relación entre entre a humidade e cohesión ou dureza do solo. A consistencia do solo segundo a humidade pode …
Regar o viñedo en Galicia? No país dos mil ríos parece unha contradición achegar auga ás cepas, unha práctica que se asocia máis á viticultura de …
Alfonso Losada é unha das persoas que representa a historia da viticultura e da enoloxía galega contemporáneas e forma parte dese colectivo que nos anos 80 …
Explotacións agrogandeiras en ecolóxico si, pero ante todo rendibles. Esta foi unha das conclusións que se pode extraer do curso de verán da USC …
Alfredo Taboada Arias, tecnólogo do INGACAL que traballa no Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM) é un dos maiores expertos de Galicia no …
En Galicia, o minifundio do monte é un problema que dificulta a xestión e o aproveitamento forestal. Hai preto de 700.000 propietarios de monte, cada un con …
O millo é o principal cultivo forraxeiro en Galicia, con máis de 67.000 hectáreas, arredor do 60% da superficie do Estado destinado ao mesmo. As ganderías …
O propóleo é unha sustancia resinosa que as abellas producen para selar e desinfectar o interior da súa colmea. Posúe propiedades bactericidas e …