A sección ‘Noticias de empresa’ inclúe informacións de actualidade empresarial, así como as notas de prensa de firmas colaboradoras.

Alltech E-CO2 lanza o modelo FEEDS EATM para axudar a fabricantes e produtores de pensos a medir e reducir a súa pegada de carbono

Alltech E-CO2 lanza o modelo FEEDS EATM para axudar a fabricantes e produtores de pensos a medir e reducir a súa pegada de carbono

Ao mesmo tempo que a agricultura e a gandaría encamíñanse cara a solucións e ingredientes máis sustentables, Alltech E-CO2 desenvolveu o modelo Feeds EATM para axudar a fabricantes e produtores de pensos a medir e a reducir a pegada de carbono dos pensos a nivel global.

Feeds EATM mide o impacto da produción de pensos no medio ambiente desde a mesma fábrica de pensos, valorando a pegada dos compostos ou mesturas existentes. A medición realízase calculando as emisións de gases de efecto invernadoiro da produción, cultivo, procesamiento, uso da enerxía e o transporte involucrados na fabricación do penso. Feeds EATM pode calcular as emisións mediante unha base de datos de máis de 300 ingredientes, que inclúe materias primas, produtos de soia, subproductos e aditivos.

“Optimizando a sustentabilidade da produción de pensos, proporcionamos enormes oportunidades a toda a cadea de subministración·, expresou Ben Braou, director xeral de negocios de Alltech E-C02. “Utilizando Feeds EATM, os fabricantes de pensos obteñen a forma de mellorar aínda máis a súa gama de produtos e acreditacións de sustentabilidade, a través da subministración de penso cun menor impacto no medio ambiente”.

Os pensos teñen o potencial de influír até un 80% na pegada de carbono dunha explotación, tendo en conta as emisións directas da produción, así como o transporte de pensos e as emisións indirectas que proveñen do impacto dese penso no gando. Con todo, o verdadeiro impacto depende da especie e do sistema de produción. O modelo Feeds EATM proporciona unha oportunidade de optimizar unha ración, demostrando como os cambios nunha formulación poden reducir a pegada de carbono do penso. Algúns ingredientes conteñen unha maior carga de carbono que outros, polo que a substitución ou substitución de ingredientes específicos por alternativas máis sustentables pode ter repercusións importantes.

Pensos máis sustentables

“En Alltech E-CO2, somos capaces de traballar coas fábricas de pensos e cos produtores, para tomar os datos desas emisións específicas dos pensos e aplicalas ao ámbito da explotación a través das nosas avaliacións certificadas de granxa”, explicou Braou. “O que incrementa de maneira notable a precisión e a oportunidade de medir e mitigar a pegada de carbono ao longo da cadea alimentaria e de pensos”.

Feeds EATM permite aos fabricantes de pensos producir e comercializar pensos máis sustentables, desa maneira capacita aos produtores a elixir dietas cun menor impacto no medio ambiente. Isto ten a súa particular relevancia en mercados que contan cun enfoque de protección do medio ambiente, onde os prezos en orixe están unidos á métrica da sustentabilidade.

Aos fabricantes ou aos produtores de pensos que usan Feeds EATM, proporciónaselles información resumida dos cálculos da pegada de carbono nos pensos, o que permite comparar entre si diferentes compostos ou mesturas. O informe inclúe o número de ingredientes contidos nos pensos, a súa inclusión no penso de forma porcentual, a súa pegada de carbono en porcentaxes e a porcentaxe de quilogramos de CO2e por tonelada, que se derivan da desagregación de emisións procedentes dos pensos das diferentes categorías analizadas.

Para maior información, visite: https://www.alltech.com/es-es/alltech-e-co2

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *