Viña

A Xunta pon en marcha un novo plan para evitar fraudes na vendima

Loading ad.
Ad could not be loaded.
30/08/2019 4:48 p.m.

O conselleiro do Medio Rural, José González, acompañado polo director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), Manuel Rodríguez, presidiu esta mañá a presentación do novo Plan do control da vendima aos consellos reguladores do viño de Galicia. “Na Xunta imos perseguir calquera tipo de actuación que afecte á calidade da nosa produción agroalimentaria. Tolerancia cero co fraude”, advertiu.

Neste acto, que tivo lugar na sede da Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega) na localidade ourensá de Leiro, o conselleiro destacou que o obxectivo da iniciativa é reforzar o control do cumprimento das normas durante o proceso da colleita de uva. Trátase, segundo explicou, de verificar que todo se fai consonte á normativa de cada consello regulador, é dicir, de acordo cos seus respectivos pregos de condicións e regulamentos.

20 técnicos da Consellería inspeccionarán todo o proceso, complementando o traballo dos Consellos Reguladores

Así, José González adiantou que o plan “contempla o despregue por parte da Consellería dunha vintena de técnicos que se repartirán polas distintas denominacións de orixe”. Neste sentido, o titular de Medio Rural explicou que controlarán cuestións como a entrada de uva nas adegas, a súa procedencia ou que o froito sexa de viticultores e de parcelas inscritos nos rexistros dos consellos reguladores. Ademais, tamén trasladou que os técnicos vixiarán que se respecte a produción máxima que establece cada prego de condicións para as distintas variedades. Desta forma, engadiu o conselleiro, “aplícase o máximo rigor para evitar situacións fraudulentas que se poidan producir,”.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Con todas estas medidas, que suporán un investimento de 180.000 euros, búscase segundo José González defender e garantir a calidade diferenciada dos viños galegos. Neste sentido, o conselleiro afirmou que neste eido “a nosa comunidade aposta por ser competitiva en calidade e en darlle valor engadido aos nosos produtos”, remarcou.

Ademais, o titular de Medio Rural sinalou que o plan desenvolverase en coordinación cos técnicos dos órganos de control dos consellos reguladores, de forma complementaria e como reforzo ao seu labor.

Por último, o conselleiro puxo en valor este sector agrario polo seu potencial, xa que aglutina máis de 13.000 viticultores, máis de 450 adegas e achega un valor económico que supera os 200 millóns de euros ao ano. Salientou ademais que “é o noso eido agrario máis exportador e que por riba do 20% (1 de cada 5 botellas) dos viños das nosas denominacións de orixe saen de Galicia cara outros mercados internacionais”.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Etiquetado
Loading ad.
Ad could not be loaded.
Ir a la portada