Viña

Premio a investigadores galegos no Congreso Nacional de Fitopatoloxía

Loading ad.
Ad could not be loaded.
11/11/2018 11:48 p.m.

A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega), que depende da Consellería do Medio Rural, participou xunto co Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino (ICVV) da Rioxa e o Instituto Agroforestal Mediterráneo de la Universitat Politècnica de Valencia nun traballo de investigación que foi premiado o pasado mes en Toledo durante o Congreso Nacional da Sociedade Española de Fitopatoloxía. En concreto, recibiron o galardón ao mellor traballo científico presentado en formato póster.

Neste estudo investigáronse os cambios na dinámica das comunidades fúnxicas no solo, a rizosfera e a raíz en cinco viñedos novos da Rioxa, ademais de poñer a punto un protocolo innovador de cuantificación absoluta de fungos asociados ao pé negro da vide.

Os resultados deste análise axudan a mellorar o coñecemento sobre a dinámica de poboacións fúnxicas do solo á raíz e a capacidade da planta de seleccionar a microbiota da rizosfera. Tamén se determinou que os patóxenos asociados ao pé negro da vide poden colonizar a raíz sen causar síntomas da enfermidade, o cal abre novas liñas de investigación sobre o carácter endofítico destes fungos na vide.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia

A Evega é un centro de investigación da Xunta de Galicia, situado no concello de Leiro (Ourense), que foi inaugurado no ano 1985, asumindo como misión esencial impulsar o desenvolvemento tecnolóxico do sector vitivinícola galego a través da investigación aplicada, asesoramento a viticultores e embotelladores e a realización de actividades formativas a todos os niveis. Ten como obxectivo optimizar a produción vinícola a través da investigación e da experimentación.

A estación, que está dividida en tres departamentos, conta cunhas instalacións punteiras dotadas de 3 laboratorios de análise, unha adega experimental con capacidade para 20.000 l, un invernadoiro climatizado, unha nave para a destilación de augardente e unha parcela experimental anexa de 4 hectáreas. Nos seus laboratorios ademais de analizarse os viños producidos nas diferentes denominacións de orixe, investíganse os parámetros analíticos e biolóxicos que poden aportar elementos diferenciadores aos mesmos, como os compoñentes aromáticos ou os parámetros de cor.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Etiquetado
Loading ad.
Ad could not be loaded.
Ir a la portada