Leite

O Clusaga organiza xunto co Campus Terra da USC unha xornada para impulsar a innovación no sector lácteo galego

O foro universidade-empresa para fomentar colaboracións no ecosistema galego de innovación agroalimentaria desenvolverase o 1 de febreiro no edificio Cactus de Lugo

Loading ad.
Ad could not be loaded.
Campo Galego 25/01/2023 10:30 a.m.

A Comisión de Innovación do Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) e o Campus Terra da USC organizan o mércores 1 de febreiro, a partir das 10:00 horas, no edificio Cactus da sede universitaria luguesa, a xornada Impulsando a innovación no sector lácteo galego mediante a colaboración universidade-empresa, un foro a través do que se pretenden fomentar as colaboracións no ecosistema galego de innovación agroalimentaria.

As empresas participantes nesta xornada, dirixida ao sector primario, principalmente leiteiro, e á industria láctea, terán oportunidade de coñecer de primeira man as capacidades do Campus Terra da USC, un polo de especialización que nace coa intención de transformar a sede universitaria luguesa nun referente científico e social nos ámbitos do coñecemento vencellados coa sustentabilidade económica, social e medioambiental do uso da terra.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

A delegada do reitor da USC para o Campus Terra, Elvira López Mosquera; o xerente do Clusaga, Roberto Alonso, e o presidente da comisión de innovación do Clusaga, Sergio Martínez, serán os encargados de dar a benvida a todas as persoas participantes neste programa, un foro estruturado en diversas sesións durante as que se presentarán as fortalezas e capacidades de investigación do Campus Terra, ademais de poñelas en relación cos intereses das empresas, ao tempo que se tratarán os diversos programa de financiamento dispoñibles para favorecer a colaboración universidade-empresa.

Programa

O faladoiro Capacidades do Campus Terra en agroindustria e produción primaria aplicable ao sector lácteo, no que intervirán como relatores os profesores e investigadores do Campus de Lugo da USC Ramiro Fouz, Fernando Pardo, Patricia López, Manuel Vázquez e Sandra Castro, abrirá o programa.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

A xornada continuará cun relato sobre os Intereses e prioridades das empresas no sector lácteo galego, a cargo do CIO de Galacteum, Ángel  Pereira; así como dos CEO de Innolact, Sergio Martínez, e de PSVET, Iván Cid. A presentación das convocatorias de financiamento existentes para proxectos colaborativos e experiencias previas do Clusaga, a cargo da coordinadora de innovación do Clusaga, Noelia Dosil, pechará a quenda de relatorios deste foro de impulso á innovación no sector lácteo galego.

Visita ás instalacións da Aula de Produtos Lácteos

A xornada, que durará toda a mañá, terá continuidade cun obradoiro colaborativo no que as empresas representadas terán a ocasión de interactuar cos grupos de investigación implicados neste foro, a fin de procurar e definir oportunidades concretas de colaboración.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Unha vez rematada esta sesión, as persoas inscritas poderán completar unha visita ás instalacións da Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias (APLTA) da USC ou aos laboratorios da empresa de tecnoloxía de análise sensorial TasteLab.

As persoas interesadas en tomar parte na xornada poden formalizar a súa incrición de balde ata o 31 de xaneiro a través do formulario online habilitado ao efecto. Pódese obter máis información a través do número de teléfono 981 55 60 62 ou no enderezo de correo electrónico industria@clusaga.org.

Etiquetado
Loading ad.
Ad could not be loaded.
Ir a la portada