Leite

As mellores variedades de millo para esta campaña: resultados dos ensaios de Mabegondo

O Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo vén de publicar a actualización para o ano 2023 dos ensaios sobre o valor agronómico das variedades comerciais de millo forraxeiro en Galicia

Loading ad.
Ad could not be loaded.
Campo Galego 21/03/2023 12:18 p.m.

O Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM) vén de publicar a actualización para o ano 2023 dos ensaios sobre o valor agronómico das variedades comerciais de millo forraxeiro en Galicia, unha referencia que serve de axuda á hora de escoller as variedades que mellor se adaptan a cada zona con vistas á campaña de sementeira que comezará nas vindeiras semanas.

Trátase dunha análise comparativa anual que se realiza dende o ano 1999 co obxectivo de avaliar o rendemento e calidade das variedades comerciais máis utilizadas na comunidade. Os ensaios fixéronse en catro comarcas: Sarria, Trasdeza, Ordes e A Mariña lucense.

Nos campos de cultivo utilízase un deseño en bloques ao chou con tres repeticións, cunha densidade de 90.000 plantas/ha. Recolleuse cada variedade no momento en que a liña de leite estaba a 1/3-1/2 do ápice (gran pastoso-vítreo) e analizouse a parte verde da planta e as espigas por separado.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Variedades cun ano de avaliación, con menor fiabilidade:

Variedades con dous ou máis anos de avaliación, maior fiabilidade:

Recomendacións para elixir unha variedade

Á hora de elixir unha variedade, dende o CIAM recomendan que o primeiro que temos que ter en conta é o ciclo que resulte máis axeitado ao clima da zona.

Neste sentido aconsellan que:

Dentro do ciclo elixido, dende o CIAM recomendan escoller aquelas variedades que reúnan as dúas condicións seguintes ao mesmo tempo:

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Descarga aquí a actualización correspondente ao ano 2023 do Valor Agronómico das Variedades Comerciais de Millo Forraxeiro en Galicia

Etiquetado
Loading ad.
Ad could not be loaded.
Ir a la portada