Leite

Logística Alimentaria aspira a procesar uns 120 millóns de litros ao ano en Outeiro de Rei

Unha parte importante do plan de negocio da compañía oriéntase cara ao mercado exterior.

Loading ad.
Ad could not be loaded.
José Luis Ramudo (Lugo) 16/02/2015 8:07 p.m.

A antiga planta de Pascual e de Alimentos Lácteos, no municipio lucense de Outeiro de Rei, reiniciou o pasado 19 de xaneiro a produción, agora baixo a tutela da empresa Logística Alimentaria, que aspira a procesar uns 120 millóns de litros de leite ao ano nesas instalacións.

De momento, a media de produción na fábrica de Outeiro de Rei situarase en torno a uns 200.000 litros por día, segundo explicou o representante legal da empresa, Antonio Jurado, pero a “medida que vaian chegando novos contratos”, podería chegar a procesar “en pouco tempo” en torno a “400.000 ou 500.000 litros” diariamente. 

Inicialmente, a nova planta dedicarase á produción de leite “á carta”, concentrada e desnatada, así como á elaboración de derivados lácteos e nata.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Entre outras liñas de produción, figura a de obter “proteína” a partir do leite, mediante “un secado en torre para exportación”.

En principio, a planta de Outeiro de Rei traballará para outras industrias baixo pedido, polo que non recuperará a liña de envasado que daba traballo a ducias de persoas, primeiro con Pascual e logo con Alimentos Lácteos.

Separadamente dos acordos comerciais con empresas situadas en territorio nacional, unha parte importante do plan de negocio da compañía oriéntase cara ao mercado exterior. 

Loading ad.
Ad could not be loaded.

A fábrica contará con provedores de toda Galicia, tanto “gandeiros que venderán directamente” á planta como cooperativas galegas que “xa pecharon acordos” con Logística Alimentaria.

Etiquetado
Loading ad.
Ad could not be loaded.
Ir a la portada