Carne

Entra en vigor a obriga de indicar a orixe da carne na etiqueta

Dende o 1 de abril entrou en vigor en toda a Unión Europea o regulamento da Comisión Europea que obriga a indicar o país de orixe ou lugar de procedencia para todo tipo de carne, agás o vacún, a carne picada e os magros.

Loading ad.
Ad could not be loaded.
04/04/2015 10:57 p.m.

Dende o 1 de abril entraron en vigor na Unión Europea as novas normas de etiquetaxe nas que será obrigatorio indicar a orixe da carne fresca, refrixerada ou conxelada de porcino, ovino, cabrún e aves.

En concreto, trátase do Regulamento de Execución (UE) n.º 1337/2013 da Comisión Europea, polo que se establecen disposicións de aplicación do Regulamento (UE) n.º 1169/2011 do Parlamento Europeo e do Consello no que se refire á indicación do país de orixe ou do lugar de procedencia para a carne.

Son novas normas de etiquetaxe nas que será obrigatorio indicar a orixe da carne fresca, refrixerada ou conxelada de porcino, ovino, caprino e aves.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Queda excluída a carne de vacún

Deste sistema de etiquetaxe quedaron descartados os modelos de carne de vacún, que xa contan cunha normativa propia, e a carne picada xunto aos magros.

Normas para a carne de porcino

Loading ad.
Ad could not be loaded.

No caso da carne de porcino utilizarase a indicación de orixe criada en seguido do nome do país:

En que estivese os últimos 4 meses de vida cando o animal sexa sacrificado con 6 ou máis meses de vida e máis de 80 kg de peso vivo

En que estivese dende os 30 kg ata o seu sacrificio cando se sacrifique con menos de 6 meses de vida pero con máis de 80 kg de peso vivo.

Loading ad.
Ad could not be loaded.

En que estivese se se sacrifica con menos de 80 kg vivo e ten menos de 6 meses.

Normas para ovino, cabrún e aves

Para a carne de ovino-cabrún débese indicar na etiqueta o Estado membro da Unión Europea ou país terceiro no que foi criado o animal durante os últimos 6 meses de vida, ou de todo o período de cría se é sacrificado con menos de 6 meses.

Na carne de aves débese indicar o país onde foron criadas durante o último mes de vida ou de toda se a ave é sacrificada antes dun mes.

Outras mencións que deberán incluírse na etiquetaxe son as de sacrificado en co nome do país, sexa da UE ou non, e o código de lote para poder verificar a trazabilidade.

O obxectivo desta normativa, segundo a Comisión Europea, é mellorar a trazabilidade da carne, establecendo unha relación entre a carne comercializada e o animal do que procede.

Etiquetado
Loading ad.
Ad could not be loaded.
Ir a la portada