Agroalimentación

Curso en Lugo sobre análise sensorial dos produtos lácteos

19/06/2022 4:34 p.m.

O próximo 28 de xuño, a Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias (APLTA) impartirá nas súas instalacións un curso de Análise sensorial de produtos lácteos dirixido a profesionais da industria agroalimentaria e tecido produtivo como resposta ás demandas do sector e á importancia crecente e notable que está a adquirir a análise sensorial neste ámbito.

O curso é gratuíto e a duración será de 8 horas en modalidade presencial: unha sesión de mañá onde se impartirán unha formación teórica e unha sesión de tarde onde se realizará unha sesión práctica de cata de alimentos. Toda a información e o programa detallado da acción formativa pode consultarse en https://aplta.es/curso-de-analisis-sensorial

As inscrición a este curso poderá facerse enviando un correo electrónico a formacion@aplta.es indicando nome e apelidos, DNI e actividade profesional/empresa.

PROGRAMA:

Formación teórica

• 9:30 – 10:30 h. Introducción general al análisis sensorial. Fisiología de la percepción.
• 10:30 – 11:30 h. Metodología general de análisis sensorial de productos lácteos.

(11:30 – 12:00 h. Pausa café.)
• 12:00 – 13:00 h. Metodología específica del análisis sensorial de leche, yogures y mantequilla.
• 13:00 – 14:00 h. Metodología específica del análisis sensorial de los quesos.

Formación práctica

• 15:30 – 16:30 h. Pruebas de agudeza sensorial: vista, olfato y gusto.
• 16:30 – 17:30 h. Pruebas discriminativas y umbrales.

(17:30 – 18:00 h. Pausa café)
• 18:00 – 19:00 h. Evaluación sensorial de leche, yogur y mantequilla.
• 19.00 – 20.00 h. Evaluación sensorial de diferentes tipos de queso.

Etiquetado
Ir a la portada