Carne

COREN comeza a comercializar carne de porco e de tenreira ecolóxicos

Loading ad.
Ad could not be loaded.
30/03/2018 4:03 p.m.

Co obxectivo de dar resposta á crecente demanda de produtos ecolóxicos por parte dos consumidores e de situarse como un referente neste ámbito, o Grupo Coren está a realizar unha aposta para reforzar as súas producións ecolóxicas.

Neste sentido, a cooperativa galega, que conta xa desde hai máis de 15 anos con produción de polo e de ovos ecolóxicos, tamén se introduciu nos sectores da carne de porco e de tenreira ecolóxicos, segundo confirman desde Coren a Campo Galego.

Nas últimas décadas a cooperativa reorientou a súa produción cara a alimentos de maior valor engadido e máis respectuosos co benestar animal (polos e ovos campeiros, porco Selecta alimentado con castañas..etc.) e tamén cara á produción de carne ecolóxica, certificada polo Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica de Galicia (CRAEGA).

Loading ad.
Ad could not be loaded.

Neste sentido, Coren destaca que os seus porcos ecolóxicos “nacen e críanse de modo tradicional con saída libre ao campo galego. Gozan de lactación durante máis dun mes e medio e logo a súa alimentación é a base de cereais ecolóxicos certificados. Contan coas máximas condicións de benestar animal e así obtéñense excelentes cortes e pezas de carne moi saborosas, naturais e exclusivas”.

En canto á carne de Tenreira ecolóxica, a cooperativa galega destaca que “críase en campos galegos co máximo benestar. Ata os 3 meses, aliméntase do leite que mama da súa nai. Despois, sae a pacer ás pradarías e recibe cereais procedentes da agricultura ecolóxica. Deste xeito, obtense unha carne da máxima calidade e infiltración graxa, tenra e de excelente sabor”.

A carne de porco e de tenreira eco súmanse aos ovos e ao polo ecolóxico

Loading ad.
Ad could not be loaded.

A oferta de Coren en carne de tenreira e porco súmanse ao polo e aos ovos ecolóxicos. Do primeiro, destacan que “é de raza tradicional de plumaxe vermella, críase durante tres meses con saída libre aos campos galegos -onde goza dun espazo de polo menos 4 metros cadrados por pito-, e aliméntanse con cereais procedentes 100% da agricultura ecolóxica”.

E dos ovos ecolóxicos, a cooperativa explica que “proceden de galiñas rubias, que dispoñen de saída ao aire libre aos campos e gozan tamén dun espazo de polo menos 4 metros cadrados por ave. Ademais, aliméntanse de cereais de produción ecolóxica certificada, fundamentalmente millo”.

Loading ad.
Ad could not be loaded.
Etiquetado
Loading ad.
Ad could not be loaded.
Ir a la portada