Achegámonos á segunda quincena de setembro, época na que se concentra o ensilado do millo en moitas comarcas gandeiras. Este cultivo converteuse nos últimos anos, pola súa alta produtividade, na principal forraxe para a alimentación das gandarías de vacún de leite, e cada vez máis tamén de carne.
Para seguir avanzando na mellora do ensilado de millo, e así garantir unha boa conservación e calidade do mesmo, Antón Camarero, técnico de ADIAL, en colaboración con XESGA, está a difundir entre os gandeiros e técnicos unha serie de 12 “pílulas de millo” nas que explica de maneira moi gráfica e sinxela os aspectos clave a ter en conta. Son os seguintes:
1) Por que os ensilados de millo adoitan fermentar ben?
2) Por que quecen os silos de millo?
3) Que podo facer para mellorar a estabilidade aeróbica do silo?
4) Como axuda OPTISIL e KOFASIL á conservación do silo?
5) Os beneficios que achega KOFASIL:
6) Que é o propanodiol e por que é tan importante?
7) Efectos do propanodiol na saúde das vacas:
8) As vantaxes dun silo de millo tratado con Lactobacillus Buchneri:
9) O silo de millo produce alcois: Cal é o bo?
10) Por que é aconsellable tratar as últimas capas do silo de millo?
11) Como medir a compactación dun silo e cantos quilogramos contén?
12) Kofasil: Un aliado para a boa conservación do silo:
Para máis información:
XENÉTICA E SERVIZOS GANDEIROS (XESGA)
Teléfono:981 94 17 94
xesga@xesga.net