Xornadas de Sanidade Vexetal e Sustentabilidade

Publicidade
Publicidade
Xornadas de Sanidade Vexetal e Sustentabilidade
Data inicio: 30/11/2020
Data fin: 03/12/2020
Lugar: Universidade da Coruña, Calle de la Maestranza, La Coruña, España

O Grupo Fisaplant da Universidade da Coruña organiza a próxima semana unhas Xornadas de Sanidade Vexetal e Sustentabilidade, que teñen por obxectivo divulgar o papel que xoga a sanidade vexetal na sociedade actual.

Debido á pandemia mundial do Covid-19, as sesións celebraranse por videoconferencia. Desde o luns 30 de novembro e até o xoves 3 de decembro en horario de tarde abordaranse algunhas das principais problemáticas en sanidade vexetal en cultivos hortícolas, como o pemento, así como no viñedo, o oliveiral ou as froiteiras. Tamén se tratarán alternativas sustentables aos herbicidas ou actuacións para controlar especies como a herba da pampa.

As persoas interesadas en participar nas sesións poderán inscribirse de forma gratuíta nesta ligazón. As prazas son limitadas de tal modo que os asistentes recibirán un correo cunha ligazón de acceso para cada día. Tanto as charlas como as mesas redondas impartiranse en castelán. Así mesmo, desde a organización facilitarase un certificado de asistencia a quen o necesite.

A continuación detallamos o programa das xornadas:

Luns 30 de Novembro

15:30 – 16:00 horas. Presentación das Xornadas

16:00 – 16:45 horas. “Problemática das pragas introducidas e estratexias de control sustentable” Pedro Mansilla, Estación Fitopatolóxica do Areeiro

16:45 – 17:30 horas. “Licenza para matar…a Verticillium: Cara a un control integrado da verticilose en pemento” José Díaz, Grupo Fisaplant, Universidade da Coruña

17:30 – 17:45 horas. Pausa

17:45 – 18:30 horas. “O virus do bronceado: impacto no cultivo de pemento e tomate e o seu control” Javier Veloso, Grupo Fisaplant, Universidade da Coruña

18:30 – 19:15 horas. ” Viticultura atlántica: sanidade e sustentabilidade” Cristina Cabaleiro, Grupo de Viticultura e Sanidade Vexetal, Universidade de Santiago

19:15 – 20:00 horas. Mesa redonda entre os relatores

Martes 1 de Decembro

16:00 – 16:45 horas. “Control sustentable da Podremia Parda en froita de óso” Antonieta de Cal, Departamento de Protección Vexetal, INIA

16:45 – 17:30 horas. “Pragas habituais de incidencia local e o seu control” Pedro Mansilla, Estación Fitopatolóxica do Areeiro

17:30 – 17:45 horas. Pausa

17:45 – 18:30 horas. “Control biolóxico de enfermidades vasculares dentro dunha estratexia de control integrado: Fusariose do banano e Verticilose da oliveira” Carmen Gómez-Lama, Instituto de Agricultura Sustentable-CSIC

18:30 – 19:15 horas. “Vésenos o plumeiro: formas de control alternativas da herba da Pampa” Jaime Fagúndez, Grupo Biocost, Universidade da Coruña

19:15 – 20:00 horas. Mesa redonda entre os relatores

Mércores 2 de Decembro

16:00 – 16:45 horas. “Como levar a cabo un control sustentable de Botrytis cinerea a través do uso de funguicidas” Dolores Fernández, Universidade de Málaga, Instituto de Hortofruticultura Subtropical e Mediterránea ‘La Mayora’ (IHSM-UMA-CSIC)

16:45 – 17:30 horas. “Control integrado de malas herbas” Iñigo Loureiro, Departamento de Protección Vexetal, INIA

17:30 – 17:45 horas. Pausa

17:45 – 18:30 horas. “Plantas contra plantas: Como utilizar os compostos naturais para substituír aos herbicidas tradicionais” Adela Sánchez, Grupo de Agrobioloxía Ambiental: Calidade, Solos e Plantas, Universidade de Vigo

18:30 – 19:15 horas. “Manexo sustentable de patóxenos e fatiga do solo en cultivos hortícolas” María del Mar Guerrero, Departamento de Protección de Cultivos, Imida

Xoves 3 de Decembro

16:00 – 16:45 horas. “Deseño de novas ferramentas para o control de oídios”Alejandro Pérez, Universidade de Málaga, Instituto de Hortofruticultura Subtropical e Mediterránea ‘La Mayora’ (IHSM-UMA-CSIC)

16:45 – 17:30 horas. “As micorrizas: unha alternativa no control de pragas e enfermidades” María José Pozo, Estación Experimental do Zaidín-CSIC

17:30 – 17:45 horas. Pausa

17:45 – 18:30 horas. “Detección de bacterias fitopatóxenas: o primeiro paso no control de bacteriose”Jaime Cubero, Departamento de Protección Vexetal, INIA

18:30 – 19:15 horas. “Enfermidades de plantas cultivadas producidas por bacterias: O caso de Pseudomonas syringae pv. syringae” José Antonio Gutiérrez, Universidade de Málaga, Instituto de Hortofruticultura Subtropical e Mediterránea ‘La Mayora’ (IHSM-UMA-CSIC)

19:15 – 20:00 horas. Mesa redonda entre os relatores

20:00 – 20:15 horas. Clausura das xornadas

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *